Home SPORT Nogomet Robi Fonović: “Ako u narednom tjednu ne bude dobrih vijesti, sigurno ćemo...

Robi Fonović: “Ako u narednom tjednu ne bude dobrih vijesti, sigurno ćemo dati klubovima prostora da odrade pripreme”

Obzirom na to da su sportski treninzi i dalje zabranjeni, sve do kraja siječnja, jučer i danas stiglo je mnogo upita o tome kako će se igrati lige ovog proljeća.

Najprije, treba reći da je HNS poslao dopis Nacionalnom stožeru u kojem traži treniranje svih, a odigravanje utakmica i natjecanja za prva tri ranga u državi, a odgovor potonjih očekuje se u narednom tjednu.

Iako nam još uvijek ne može reći ništa konkretno, povjerenik NSŽI-a za županijske lige i aktualni čovjek odluke i razuma u toj instituciji Robi Fonović kaže:

„Nema zasad još nikakvih dodatnih tumačenja, ako ništa ne doznamo novog u narednom tjednu, do 01. veljače se ne dozvoljavaju treninzi. S tim u vidu, gotovo sigurno ćemo pomaknuti termine zaostalih utakmica, pogotovo kod županijskih ligaša jer nećemo dozvoliti da netko igra službenu utakmicu desetak dana nakon početka priprema“, poručuje Fonović pa završava:

„Sigurno ćemo dati prostora klubovima da odrade pripremni proces, iako vjerojatno smanjenog obima, ali i dalje razmišljajući o zdravlju igrača. Na III HNL Zapad ova se odluka i ne odnosi previše, jer je plan da liga počinje 07. ožujka, a oko zaostalih utakmica ćemo se lako dogovoriti. Međutim, polako, sljedeći tjedan nadamo se nekim dobrim vijestima, a onda bi mogli biti puno pametniji po pitanju odluka i narednih koraka.“