Home LABIN Labin - ostalo Znanstvenik Radman: “Ako gledamo službene brojke mrtvih, ovo nije trebalo ni zvati...

Znanstvenik Radman: “Ako gledamo službene brojke mrtvih, ovo nije trebalo ni zvati pandemijom!”

Splitski znanstvenik Miroslav Radman od samog početka pandemije koronavirusa veoma je suzdržan i ne usuđuje se prozivati ovo stanje alarmantnim. Danas je za N1 televiziju poslao još jednu jaku poruku…

“Teško je odgovoriti zašto se dogodio pad jer nema kontrolnog eksperimenta, no rad koji će uskoro izaći od grupe profesora na sveučilištu Stanford, pokazuje da nema detektirane benificije od striktinih, rigoroznih mjera s obzirom na ove osrednje, slabije”, rekao je Miroslav Radman i dodatno pojasnio:

“Zatvaranje restorana, maske na otvorenom, po toj najkompetentnijoj studiji koju sam vidio, odgovor je da se ne isplati, da nema beneficija od toga. Jedva čekamo da taj rad izađe da se može komentirati.”

Između ostalog, znanstvenik Radman za N1 rekao je: „Zasad opća smrtnost ovog virusa nije nikakav razlog za paniku. Ako ima 0,05%, dakle pet mrtvih na 10.000 od ovog virusa, što su službeni podaci, onda ovo nije trebalo ni zvati pandemijom. Izgleda da se preusmjerio registrirani uzrok smrti u populaciji. Sad nemamo gripe, po prvi put u desetljećima“, a cijeli intervju s njim možete pročitati na stranicama N1 televizije.