Home ISTRA Sport IS Istra 1961 sutra gostuje u Gorici – na terenu muka i borba,...

Istra 1961 sutra gostuje u Gorici – na terenu muka i borba, u uredima ‘bauljanje’ u odlukama

Istra 1961 sutra, 28. veljače, u 15 sati igra prvenstvenu utakmicu 23. kola protiv Gorice u Velikoj Gorici na tamošnjem Gradskom stadionu. Zdenko Lovrić iz Đakova bit će glavni sudac, a pomagat će mu Borut Križarić iz Čakovca i Nikola Kečkiš iz Virovitice. Četvrti sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a ulogu VAR suca imat će Dario Bel iz Osijeka.

Iako smo imali potrebne informacije vjerojatno i prije drugih medija, u želji da što manje smetamo, kakav god da je, jedinom istarskom prvoligašu, nismo objavljivali detalje sage oko promjene trenera usred tjedna desetak dana nakon potpisa aneksa ugovora.

Međutim, sada je to već javna tajna i samo je jedan zaključak u vezi cijele priče. Odgovorne osobe u Istri 1961 prave greške i donose odluke u najlošije moguće vrijeme, ama u svakom potezu. Vrlo često se treba zamisliti radi li netko unutar kluba namjerno sulude poteze kako bi naštetio tom klubu, jer to jedino ima smisla.

Nema previše smisla pisati najavu sutrašnje utakmice, koja bi prema nekim kuloarima mogla biti posljednja u Istri 1961 čovjeku koji je odbio ozbiljan angažman da podmetne leđa kako se ne bi previše osjetila pogreška prije toga, ona o otkazu Budicinu.

Jednostavno, iz jednog debilnog poteza u drugi. Zasad to brani doslovno samo šačica zanesenjaka i jedan član uprave. Ne svi, ima i onih članova uprave koji su jasno rekli kako je ovo sve skupa totalna budalaština, a ne prvoligaško okruženje.

No, danas se održala press konferencija, a trener Danijel Jumić rekao je: „Cilj nam je bio da se kroz Kup utakmicu napunimo samopouzdanjem, da odmorimo neke igrače i upoznamo nove igrače, u čemu smo i uspjeli. Bitno je bilo da igrači vide da vrijede i da mogu, da je kvaliteta tu. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da sutra u Gorici osvojimo bodove“, rekao je „Juma“.

Sretno tim dečkima dolje na terenu, oni nisu ništa krivi, barem s aspekta ponašanja.


Standings provided by SofaScore LiveScore