Home ISTRA Sport IS NAJAVA DERBIJA | Istra 1961 s novim trenerom na megdan velikanu s...

NAJAVA DERBIJA | Istra 1961 s novim trenerom na megdan velikanu s Rujevice

Sutra se s početkom u 15 sati na Rujevici igra susjedski derbi Prve HNL između Rijeke i Istre 1961. Domaćin je porazom u prošlom kolu od Hajduka malo pokvario atmosferu, a događanja u Istri 1961 ne bi lako mogao prepričati ni Hans Christian Andersen, da je živ.

“Istra teško prima golove, bili su u istoj situaciji kao i mi, bivali bolji od suparnika, a nisu uzimali bodove. Što se nas tiče, pokušavamo se dizati iz utakmice u utakmice, a puno je rezultatskih oscilacija. Želimo imati veću kontrolu u fazi obrane, a normalno i da ove poluprilike i prilike moramo realizirati u višem postotku. Moral nije pao”, rekao je između ostalog trener Rijeke Simon Rožman.

Rekao je i Rožman kako je njegov stožer radio analizu i utvrđeno je kako rade više prigoda od protivnika, a zabijaju manje, što je definitivno problem, a spomenuo je i kako bi rani pogodak uvelike pomogao sutra protiv Istre 1961.

Kod Riječana se vraća Lončar, a neće biti u kadru Capana. Gosti stižu s novim trenerom koji će na raspolaganju imati i japanskog napadača Haru, a zanimljivo će biti vidjeti hoće li Jumić raditi veće promjene u prvom sastavu.

Utakmicu sudi Dario Kulušić iz Šibenika, a pomagati će mu njegov sugrađanin Goran Perica i Alen Jakšić iz Solina. Josip Lučić iz Vinkovci je četvrti sudac, a iz Osijeka dolazi VAR sudac Dario Bel. Delegat je Jakov Juretić iz Splita.