Home LABIN Postavljaju se zastavice i audiovizualne instalacije diljem grada – EVO KAKO TO...

Postavljaju se zastavice i audiovizualne instalacije diljem grada – EVO KAKO TO IZGLEDA!

U sklopu priprema za obilježavanje velikog jubileja 100. obljetnice Labinske republike, danas se diljem grada odvijaju zanimljivi radovi.

Naime, na rasvjetnim se stupovima vrši postavljanje rudarskih zastavica. Iste će biti postavljene duž grada, odnosno od samog ulaska na rotoru kraj Konzuma, ulicom Zelenice do rotora prema Rapcu i duž uspona Aldo Negri. Iste će biti postavljene i duž Rudarske ulice te ulice Mate Blažine prema Trgu labinskih rudara. 

Zanimljivo je kako će ukupno biti postavljeno oko 400 zastavica, a na nekoliko punktova u gradu postavit će se i rudarske zastave velikih dimenzija.

Osim postavljanja zastavica, danas su krenuli i radovi na postavljanju brojnih audiovizualnih atrakcija koje će dodatno oplemeniti ovo veliko obilježavanje. 

Tako je započela montaža 17-metarskog LED ekrana na krov bivše upravne zgrade IUR-a, te reflektora i projektora koji će obojati i osvijetliti dimnjak nekadašnje toplane. Kroz naredna dva dana bit će dovršeno i za ovu priliku posebno osvjetljenje spomenika rudaru borcu i dijela okolnog parka, gdje će se svake večeri kroz 37 dana odvijati kratki prigodni audiovizualni show. 

Uz nabrojane, u pripremi je i nekoliko dodatnih atraktivnih digitalnih i vizualnih inovacija, tako da će velika obljetnica prošlosti našega grada biti zaista obilježena i na jedan suvremen, atraktivan i kreativan način.