Home GOSPODARSTVO Besplatno upoznaj online poslovanje i web trgovinu kroz webinar koji organizira IDA...

Besplatno upoznaj online poslovanje i web trgovinu kroz webinar koji organizira IDA d.o.o.

Photo by rupixen.com on Unsplash

Online prodaja u konstantnom je rastu te oni koji ne koriste online kanale za prodaju i promociju svojih usluga i proizvoda najčešće zaostaju za konkurentima.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za statistiku trgovina na malo putem interneta ili pošte u prvih 6 mjeseci 2020. godine porasla je za 13,9 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kako bi online prodaja bila uspješna, od krucijalne je važnosti odabrati kanale prodaje i web trgovinu koja odgovara vašem poslovanju. Online možemo prodavati proizvode ili usluge. Zavisno o tipu proizvoda trebamo odabrati idealne kanale. Naime, mnogi poduzetnici neispravno koriste online kanale prodaje i time značajno utječu na učinkovitost same prodaje.

Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola projekt Grada Pule i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. organiziraju on line radionicu na temu „On line poslovanje i web trgovina 2021“ koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. i Facebook stranici EDIC Pula-Pola (događaj) u srijedu, 10. ožujka 2021. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.

Cilj radionice je učvršćivanje položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja pogotovo u novonastaloj situaciji uzrokovanoj korona virusom.

Sadržaj radionice:

  • Uvod u online prodaju i uvjeti potrebni za početak
  • Kanali online prodaje I (SEO, copywriting, društvene mreže, inbound marketing)
  • Kanali online prodaje II (PPC, Newsletter, influenceri)
  • EU mreže, kontaktne točke i alati za poduzetnike

Miško Macolić Tomičić je zaljubljenik u digitalni marketing te suvlasnik marketinške agencije Markething, aktivno sudjeluje u promicanju poduzetničke kulture. Iskustva iz inozemstva prenio je u poslovanje, a danas svoje digitalno znanje, prenosi poduzetnicima i mladim ljudima za poslovanje u 21. stoljeću.

Iza sebe ima velik broj edukacija održanih za Istarsku razvojnu agenciju, Visit Novigrad Cittanova, Visit Motovun, Istarsku razvojnu turističku agenciju, Udruženje obrtnika Pula, Poduzetnički inkubator Pazin UP, Europski dom u Zagrebu. Nositelj je kolegija Digitalni marketing na Istarskom Veleučilištu – Università Istriana di scienze applicate i gost predavač na Katedri za marketing FET-a, Ekonomskom fakultetu u Rijeci,  Diopter Otvoreno učilište te Ekonomskoj školi u Puli.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Sudionici će pored brojnih korisnih sadržaja sudjelovanjem na on line radionici imati prilike saznati  više o on line poslovanju i web trgovinu 2021, ali i dobiti informacije o EU mrežama, kontaktnim točkama i alatima za poduzetnike koje pruža Europska unija.

Radi projektnih obveza zainteresirani se mole da prijavu izvrše na POVEZNICI.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti kontakt osobi Jeleni Nikolić (jelena.nikolic@ida.hr, +385 52 381 900).