Home OBRAZOVANJE GLOBE grupa SŠMB-a i ove se godine okrunila prvim mjestom na međužupanijskoj...

GLOBE grupa SŠMB-a i ove se godine okrunila prvim mjestom na međužupanijskoj GLOBE smotri

Međužupanijska smotra GLOBE škola održana je 22.3.2021. u Srednjoj školi Mate Blažine. Sudjelovale su škole iz Istarske i Primorsko-goranske županije koje provode Program GLOBE. Odazvale su se tri škole – iz Rijeke (Prirodoslovna i grafička škola), Pule (OŠ Veli Vrh) i Labina (Srednja škola Mate Blažine). GLOBE  ekipu SŠMB-a čine Marija Lalović (IV.o), Nina Negovanović i Petra Santro (IV.f).

Mentorica im je Olivera Tadić. Nažalost, zbog COVID-19 pandemije, rad škola nisu predstavljale tročlane učeničke ekipe. Rad škola vrednovalo je prosudbeno povjerenstvo prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre.

Nakon pregledanih prezentacija u kojima je predočen rad u protekloj godini u Programu GLOBE  povjerenstvo je odlučilo o poretku:

1. Srednja škola Mate Blažine – 92,62
2. Prirodoslovna i grafička škola Rijeka – 85,54
3. OŠ Veli Vrh Pula – 78,71

Osim u GLOBE centru Labin u isto su vrijeme održane i međužupanijske smotre ostalih šest međužupanijskih centara, a bodovi svih škola sudionika objedinit će se u jedinstvenoj tablici te će oni najuspješniji biti pozvani i sudjelovati na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola.