Home CRNA KRONIKA Gračišćanka (72) istresla pepeo u dvorište, pokrenut požar pa je sad policija...

Gračišćanka (72) istresla pepeo u dvorište, pokrenut požar pa je sad policija tereti za počinjenje prekršaja

Na području Istre jučer je evidentirano sedam požara trave i niskog raslinja, a u dva slučaja policija je utvrdila elemente prekršaja i prijavila osobe koje su izazvale požare.

Oko 8 sati, u mjestu Mrleti na području Gračišća, 72-godišnjakinja je istresla pepeo iz peći za loženje u dvorište da bi oko 11 sati primijetila vatru. Požar su ugasili pazinski vatrogasci oko 13.45 sati, a vatra je zahvatila oko tisuću kvadratnih metara trave i drvenu nadstrešnicu ispod koje se nalazio automobil VW Polo, koji je u potpunosti izgorio. Materijalna šteta, koja je nastala 72-godišnjoj vlasnici, procjenjuje se na više tisuća kuna.

Oko 15 sati, na poljoprivrednom zemljištu između Petrovije i Donjeg Picuda, 61-godišnjak je uz prethodnu odobrenje nadležne vatrogasne postrojbe palio granje i nisko raslinje te je nakratko napustio mjesto loženja, uslijed čega se vatra proširila na susjedno zemljište.

Požar su ugasili umaški vatrogasci oko 18.45 sati, a izgorjelo je oko dvije tisuće kvadratnih metara trave i niskog raslinja u šumi 61-godišnjaka te oko četiri tisuće kvadratnih metara trave i niskog raslinja u šumi 32-godišnjaka.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, policija će protiv 72-godišnjakinje i 61-godišnjaka podnijeti obavijest o počinjenom prekršaju nadležnoj službi civilne zaštite.