Home LABIN I dalje subotnja dežurstva u „Kovarskim sanjima i penšjerima“

I dalje subotnja dežurstva u „Kovarskim sanjima i penšjerima“

Projekt Grada Labina „Kovarski sanji i penšjeri“ na Gradskoj tržnici svojom je jedinstvenošću osvojio Labinjane pa zbog velike zainteresiranosti naših sugrađana, prvotno planirano dežurstvo subotama do 27. veljače produžuje se za dodatna dva termina, iduće dva vikenda.

Iz Grada pozivaju sve koji to još nisu učinili da im se jave na kontakt telefon 052 866-852 ili da ih posjete svake subote do  13. ožujka 2021. godine u vremenu od 9,00 do 11,00 sati na Gradskoj tržnici gdje je organizirano dežurstvo. Na licu mjesta osigurat će skeniranje fotografija i druge dokumentacije, te iste odmah vratiti vlasnicima.

Za posudbu vrijednih predmeta (satova, lampi) osigurana je muzejska vitrina.

Podsjetimo kako u oblikovanju i stvaranju ovog projekta aktivno sudjeluju naši građani koji su otvorenog srca i s puno emocija prihvatili poziv Grada Labina da drage uspomene iz razdoblja intenzivnog rudarenja na Labinštini ustupe ili poklone Gradu Labinu za potrebe izložbe. Veliko zanimanje bilo je prisutno od samog početka, pa se tako nakon opremanja prvog djela postava iz svakodnevnog života, prišlo opremanju dijela iz radnog okruženja rudara, odnosno rudnika.

Iz Grada zahvaljuju svima koji su se odazvali i što su dio svojih uspomena spremno prihvatili podijeliti s cijelom javnošću. Zahvaljuju se i na uputama koje građani daju Gradu u kreiranju ovog zajedničkog projekta.