Home OBRAZOVANJE Likovni rad Leonarde Giannini proglašen najboljim u kategoriji „Smanjenje nejednakosti“

Likovni rad Leonarde Giannini proglašen najboljim u kategoriji „Smanjenje nejednakosti“

U okviru izborne nastave iz predmeta Likovna umjetnost pod vodstvom profesorice likovnoe kulture Alide Blašković Koroljević naša učenica Leonarda Giannini sudjelovala je na likovnom natječaju „Moj pogled na ciljeve održivog razvoja“ koji se u organizaciji nevladine organizacije ODRAZ održao povodom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja.

Natječajem se učenike nastojalo potaknuti na razmišljanje o važnosti očuvanja našeg planeta i odgovornog ponašanja prema ljudima, prirodi i okolišu. Zadatak je bio napraviti likovni rad u slikarskoj tehnici koji se odnosi na jedan od 17 ciljeva održivog razvoja.

Na natječaju je sudjelovalo 211 učenika i 52 mentora. Zaprimljeno je ukupno 226 učeničkih radova iz 38 srednjih škola. Leonardin rad proglašen je najboljim u kategoriji-cilju „Smanjenje nejednakosti“. „Mozaik različitosti prenosi poruku kao smo svi, neovisno o našem porijeklu i načinu života, dio čovječanstva, te da jedino međusobnim uvažavanjem i povećavanjem jednakosti možemo ići naprijed“, rekla je o svom radu Leonarda.