Home SPORT Nogomet Tko preživi, pričat će – Kovačević kao Rožman, a ima i onih...

Tko preživi, pričat će – Kovačević kao Rožman, a ima i onih kojima je gore!

Mnogi će se složiti da je bivšem treneru Rijeke Simonu Rožmanu trenerske „glave“ došao raspored utakmica u kojem gotovo da nije ni imao treninga. No, najnovija odluka o odigravanju Prve ŽNL sa svim zaostalim utakmicama mogla bi i rabačkog mu kolegu, Vedrana Kovačevića, ubrzo dovesti na tanak led.

Naime, bez obzira na Kovačevićev stabilan status u Rapcu, netko bi trebao igračima tamošnjeg županijskog prvoligaša sugerirati bolovanje ili ferije jer prema aktualnom planu, ako mu sav raspoloživ kadar bude zdrav cijelo vrijeme – i dalje nije siguran hoće li Žminj 17. travnja (sedma utakmica u 27 dana) dočekati s 11 igrača sposobnih da 90 minuta igraju nogomet.

Odradit će tako Rapčani od 21. ožujka do 14. travnja ravnih 630 kilometara u autima/autobusima kako bi se igrali u Prvoj ŽNL, a posebno je zanimljivo kako će izgledati 31. ožujka kad u srijedu, od 17 sati igraju u Moelu, od Rapca udaljenoj 96 kilometara.

Ali, prije nego kažete „brižan Rabac“, sačekajte. Veli Vrh u gostima, Smoljanci Sloboda doma, Jedinstvo Omladinac i Moela dvije zaredom vani pa dvije domaće utakmice protiv Istre i Vrsara. Funtana u gostima, Valbandona i Rabac na domaćem terenu. Devet utakmica čeka Potpićance u 35 dana. Od 21. ožujka do 25. travnja Potpićanci će odigrati 810 minuta nogometa. Isto čeka i Valbandonce, jedino što njima ide na ruku što šest od devet puta igraju kao domaćini.

U Drugoj ŽNL Plomin, Mladost /RS/ i Momjan 1947 imaju za odigrati 16 utakmica u 84 dana, odnosno igrati će mladići gotovo tri mjeseca utakmice svakih pet dana u prosjeku te također imaju devet utakmica u 35 dana na početku.

Tko preživi, pričat će.