Home CRNA KRONIKA Crna kronika Labin EKSLUZIVNO | Pićanka krivotvorila potpis i pečat liječnika kako bi necijepljeno dijete...

EKSLUZIVNO | Pićanka krivotvorila potpis i pečat liječnika kako bi necijepljeno dijete upisala u vrtić?!

Pomalo nevjerojatna situacija dolazi nam iz Općine Pićan. Eksluzivno smo dobili na uvid dokumentaciju koja potvrđuje kako jedna osoba krivotvorila medicinski dokument koji potvrđuje cijepljenje djeteta kako bi istog mogla upisati u vrtić.

Nažalost, radi se čak i o jednoj, na području Općine Pićan, javno istaknutoj osobi koja je demokratkim putem stigla do općinskog vijeća. Kako bi potvrdili navode koje smo doznali, kontaktirali smo i Državno odvjetništvo RH koje je zaprimilo prijavu.

„Nastavno na Vaš upit od 30. ožujka 2021. godine kojeg ste uputili Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske vezano za kazneno djelo krivotvorenja obavještavamo Vas kako je ovom državnom odvjetništvu dostavljena prijava te su u vezi iste izvidi u tijeku“, kažu iz DORH-a.

Ne treba ni napominjati kako je krivotvorenje potpisa i pečata bilo koje službene osobe, pa i doktora, kazneno djelo te će osoba o kojoj se radi morati odgovarati, ukoliko se utvrdi kako je to počinila. Međutim, samim uvidom u cjepni karton koji je prazan, jasno je kako dijete nije cijepljeno.

NAPOMENA: Da, svjesni smo koji je datum, ali se s ovakvim stvarima može zafrkavati samo luđak. Gore navedeni tekst je, nažalost, istinit, bez obzira koji je danas datum.