Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine FLAG ALBA | Novo ulaganje u sektor ribarstva i marikulture, obrtnicima 265...

FLAG ALBA | Novo ulaganje u sektor ribarstva i marikulture, obrtnicima 265 tisuća kuna

Dana 19. travnja 2021. godine na sjednici Upravnog odbora FLAG-a Alba donesene su Odluke o odabiru projekata za Mjeru 1.1.1. Ulaganja u jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća u sektoru ribarstva i marikulture iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba.

U okviru Mjere 1.1.1. potpore su dodijeljene slijedećim projektima:

– Edi, obrt za morski i oceanski ribolov vl. Edi Paliska dodijeljeni iznos potpore 40.893,62 HRK.

– Mario, obrt za ugostiteljstvo i ribarstvo vl. Mario Licul dodijeljeni iznos potpore 10.496,00 HRK.

– Jodre, obrt za ribarstvo vl. Andrea Bastijanić dodijeljeni iznos potpore 16.379,82 HRK.

– Baraj, obrt za morski ribolov vl. Alen Višković dodijeljeni iznos potpore 46.103,00 HRK.

– Mramorka, obrt za morski ribolov i trgovinu vl. Marina Barković Blažević dodijeljeni iznos potpore 151.389,41 HRK.

Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 265.261,85 HRK. Intenzitet potpore 80% za prijavitelje i projekte vezane uz mali priobalni ribolov (Obrt Edi, Obrt Mario, Obrt Baraj, i Obrt Mramorka) te 50% za projekte i prijavitelje vezane uz koćarski ribolov (Obrt Jodre).

Nositelji projekta dodijeljenim potporama ulažu u kupnju opreme za ribarska plovila (GPS-a, radara, radiostanice, auto pilota, kaljužne pumpe, radne odjeće i obuće, solarnih panela, rasvjete za palubu i kabinu, pramčanog poprečnog propelera, hladnjaka sa ledenicom) te kupnju dostavnog vozila-hladnjače sa ciljem poboljšanja sigurnosnih i radnih uvjeta, energetske učinkovitosti plovila te podizanju kvalitete ulova modernizacijom poslovanja i jačanjem konkurentnosti.

Upravni odbor FLAG-a Alba donio je i jednu Odluku o odbijanju i to nositelja projekta Kosić, obrt za ribarstvo radi neispunjavanja uvjeta prihvatljivosti propisani Natječajem za provedbu mjere 1.1.1. FLAG Alba svim nositeljima projekata želi puno uspjeha u provedbi projekata i daljnjem radu. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.