Home LABIN LAG “Istočna Istra” osigurao vrtne gredice za sve osnovne škole i...

[GALERIJA] LAG “Istočna Istra” osigurao vrtne gredice za sve osnovne škole i vrtiće Labinštine

LAG „Istočna Istra“ u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama na području Labinštine započeo je s provedbom aktivnosti postavljanja vrtnih gredica u sklopu projekta „Domaće od malih nogu“ te je tako nabavljeno 25 vrtnih gredica sa zemljom, bio sadnicama i alatom za vrtlarstvom. 

Djeca su sadila uz pomoć odgajatelja i učitelja, a cilj je graditi razumijevanje prema prirodi i okolišu te motivirati djecu da jedu i vole voće i povrće. Upoznavanje djece s vrtlarenjem budi u njih cjeloživotnu strast za biljke i poštovanje prema okolišu.

Vrtne gredice su postavljene u dječjim vrtićima Pjerina Verbanac, Gloria Labin, Kockica Kršan i Lišnjak Pićan, te u osnovnim školama u Labinu „Ivo Lola Ribar“ i „Matija Vlačić“, u osnovnoj školi „Vladimira Nazora“ u Potpićnu, u „Ivan Goran Kovačić“ u Čepiću, OŠ Vitomir Širola Pajo u Nedešćini te u osnovnoj školi „Ivana Batelića“ u Raši.  

Za dostavu vrtnih gredica pobrinulo se komunalno poduzeće 1. MAJ d.o.o. Labin.

Projekt „Domaće od malih nogu“ financira se iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020, a riječ je o zajedničkom projektu lokalnih akcijskih grupa s područja Istarske županije, s glavnim ciljem stvaranja preduvjeta za povećanje potrošnje i uvođenje novih lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske županije.

U nastavku vam donosimo veliku galeriju malih vrtlara.