Home LABIN Labin - ostalo GLAS Labin: “Očekujemo kako će Grad Labin riješiti rekonstrukciju infrastrukture starogradske jezgre”

GLAS Labin: “Očekujemo kako će Grad Labin riješiti rekonstrukciju infrastrukture starogradske jezgre”

Novo priopćenje poslali su iz GLAS-a, odnosno labinskog ogranka te stranke:

“Iako je starogradska jezgra Grada Labina bogata kulturnom baštinom, primjetni su nedostaci na kojima se mora poraditi. Svjesni smo situacije vezano uz pandemiju korona virusa koja je ostavila posljedice i na financijsku situaciju Grada, međutim smatramo kako bi se u starom gradu Labinu trebala riješiti problematika oborinskih voda te problematika komunalne infrastrukture, a sve kako bi se omogućio kvalitetniji život u starome gradu.

Za kišnih dana, ulice staroga grada pretvaraju se u rijeku; a sve zbog lošeg kanalizacijskog sustava. Nadalje, smatramo kako bi se trebale sanirati starogradske ulične kamene podloge radi sigurnijeg hodanja ulicama staroga grada. Svjesni smo kako je to kompleksni projekt, te kako izvršenje projekta traži velika financijska sredstva; međutim mišljenja smo kako je taj projekt nužan za Grad Labin.

Očekujemo kako će Grad Labin riješiti rekonstrukciju infrastrukture starogradske jezgre u skorije vrijeme na zadovoljstvo žitelja Staroga grada Labina”, stoji u priopćenju GLAS-a.