Home LABIN Gradonačelnik Gradonačelnik Valter Glavičić: Želim da i drugi slijede put Istre i Labina,...

Gradonačelnik Valter Glavičić: Želim da i drugi slijede put Istre i Labina, da cijene sebe i poštuju druge

Povodom 76. obljetnice Dana oslobođenja Labinštine, danas su na Spomen obilježju poginulim antifašistima iz NOB-a u naselju Vinež delegacije Grada Labina predvođena gradonačelnikom Valterom Glavičićem, predstavnicima Udruge antifašista Labinštine i Istarske županije, načelnicom Općine Raša Gloriom Paliska, obnašateljicom dužnosti načelnice Općine Sveta Nedelja Irenom Franković, predstavnicima Društva Josip Broz Tito, Vatrogasne postrojbe Labin i Crvenog križa Labina te mještana Vineža položile vijenac i zapalile svijeću preminulim antifašistima.

Svijeću je poginulim antifašistima, zajedno sa dogradonačelnicom Grada Labina Federikom Mohorović Čekada, zapalio Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule i kako bi rekli Labinjani „naš Labinjon“. U svom obraćanju Gradonačelnik je naglasio kako inače tihi i samozatajni Istrijani i Labinjani, kada su pred velikim iskušenjima znaju iskazati čvrsto ja, znaju što su i ne dvoje na koju će stranu stati.

„Drago mi je da nas je danas toliko ovdje jer je to dokaz da su Labin i Istra drugačiji od drugih i da čvrsto stojimo na zemlji. Znamo da je na temeljima antifašizma izgrađena suvremena Europa. Naša regija ne ruši spomenike poginulim u narodnooslobodilačkoj borbi, već ih obnavlja kako bi generacije koje dolaze znale poštivati i cijeniti vrijednosti slobode, pravde i jednakosti. Na nama ostaje da odgajamo djecu na temeljima suživota, tolerancije, razumijevanja jednih prema drugima. Želim da i drugi slijede put Istre i Labina, da cijene sebe i poštuju druge,“ poručio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

Maestro Franko Ružić na flauti je izveo prigodne glazbene točke.