Home LABIN Hrvatska stranka umirovljenika objavljuje kandidate za gradsko vijeće Grada Labina

Hrvatska stranka umirovljenika objavljuje kandidate za gradsko vijeće Grada Labina

Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Labin odabrala je kandidate za listu za gradsko vijeće koju čini 15 ljudi različitog iskustva i znanja, a koje veže zajednička misija zagovaranja poboljšanja položaja osoba starije životne dobi i umirovljenika u našoj lokalnoj zajednici. Pojedini kandidati imaju višegodišnje iskustvo u radu gradskog vijeća i njegovih odbora što nam daje potrebnu snagu da predloženi program provedemo u djelo u naredne četiri godine.

HSU kao jedina parlamentarna stranka koja okuplja umirovljenike bori se za bolji položaj i prava umirovljenika nacionalno i lokalno i to ju izdvaja po programskim smjernicama od ostalih stranaka.

Naš se program na lokalnoj razini sastoji od tri ključne točke.

  1. zagovaranje prava osoba starije životne dobi i umirovljenika
  2. promicanje zaštite i prava životinja
  3. poboljšanje komunalne i društvene infrastrukture za sve građane.

Program gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Labin

Zagovaranje prava osoba starije životne dobi i umirovljenika

U svojem radu i djelovanju bit ćemo fokusirani na nadzor nad provedbom kapitalnog projekta Dom za starije u Gradu Labinu putem Radnog tima za provedbu projekta izgradnje Doma te ćemo svojim znanjem i iskustvom doprinositi načinu funkcioniranja Doma i njegovih usluga.

Predlagat ćemo i zagovarati aktivnosti koje se tiču brige o starijima i nemoćnima izvan sustava domskog smještaja, koji borave u svojim kućama i kojima je potrebna snažnija podrška zajednice, njega i društvo. Borit ćemo se da informacije važne starijim osobama i umirovljenicima budu točne i pravovremene, a da se njihove potrebe uzmu u obzir prilikom formiranja lokalnih politika. Mi smo jedini predstavnici ove dobne skupine koja je svaki dan u kontaktu s istom jer smo i sami dio nje!

Promicanje zaštite i prava životinja

Svoje djelovanje usmjerit ćemo na zagovaranje poboljšanja položaja životinja posebice napuštenih kućnih ljubimaca kroz dostupne odluke i zakonske mogućnosti koje lokalna zajednica može učiniti za vlasnike kućnih ljubimaca i za same životinje. Briga o pravima životinja civilizacijski je doseg kojeg moramo poštovati jer su i one živa bića! Zagovarat ćemo snažniju provedbu Zakona o zaštiti prava životinja na području Labina jer za to imamo višegodišnje iskustvo!

Poboljšanje komunalne i društvene infrastrukture za sve građane

Nastavit ćemo koristiti sve načine komunikacije i predlagati rješenja za rješavanje komunalnih potreba i društvene infrastrukture za naše građane kao što smo to činili i do sada kroz djelovanje u mjesnim odborima i izravnu komunikaciju s građanima, potom predlaganjem rješenja putem gradskog vijeća. Od zahtjeva za postavljanjem rampi za osobe s invaliditetom, do predlaganja rješenja za stvaranjem pješačke povezanosti Pjacala kroz nove koridore, inicijativom za drugi tim Hitne pomoći, do brige za napuštene životinje, poticanjem izvaninstitucionalne brige kroz Centar +65 do jednostavnog druženja s građanima. Sve su to naše programske smjernice koje nastavljamo provoditi i nakon osam godina uspješnog djelovanja u lokalnim okvirima politike.