Home LABIN Labin - ostalo Nenad Boršić nakon sastanka s Ćorićem: „Očekujem stav vlade na tri važna...

Nenad Boršić nakon sastanka s Ćorićem: „Očekujem stav vlade na tri važna pitanja za Labin“

Predsjednik labinskog HDZ-a Nenad Boršić je danas objavio priopćenje koje sam potpisuje, a ispred gradskog odbora te stranke. Zbog sastanka s ministrom, obratio se labinskoj javnosti putem sljedećeg priopćenja:

“Sinoć sam se u Puli, na radnom sastanku, susreo sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem. Na sastanku sam od ministra zatražio da mi, u narednih par dana, pismeno dostavi detaljan i nedvojben stav Vlade, oko tri vrlo važne teme za Grad Labin, ali i cijelu Labinštinu, i to:

• Pošto smo članica EU, zanima me kojim se smjerom Vlada planira ići u narednih 10-15 godina kad je u pitanju energetika, a posebno kad su u pitanju pripadajuće rente u korist proračuna općina i Grada Labina.

• Do kud se stiglo kad je u pitanju projekt aglomeracija u Gradu Labinu, ali i cijeloj Labinštini.

• Hoće li Vlada, i na koji način, pomoći realizaciju projekta „Labin podzemni grad“ koji bi kao veliki kulturno-turistički potencijal trebao postati svojevrsni brend labinskog, ali i hrvatskog, turizma.

Kad zaprimim odgovore podijeliti ću ih s javnošću”, poručio je Boršić kojemu, ovakvim pothvatima, izgledi na narednim lokalnim izborima definitivno rastu.