Home LABIN Labin - ostalo Novatec večeras #gasisvjetla u Labinu

Novatec večeras #gasisvjetla u Labinu

Povodom dana planeta Zemlje tvrtka Novatec zakupila je sve LED billboarde i City Light panoe u Labinu te će ih u periodu od 20:00 do 21:00 sati simbolično ugasiti.

Ovom inicijativom, Novatec želi osvijestiti sugrađane o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije i podizanju energetske učinkovitosti proizvodnje i potrošnje električne energije te generalno podignuti svijest o zelenim tehnologijama vrhunske kvalitete.

Inicijativi #gasimosvjetla pridružili su se Radio Labin, Labinska Komuna, NK Rudar Labin, Tango Media te Merlo Advert, a inicijativu su podržali i Labinština Info, Istarski.hr te 5portal.

„Želimo našim sugrađanima prenijeti misiju Novateca o održivom poslovanju i stilu života kako bi zajednički stvarali kružnu ekonomiju. Zajedno možemo povećati održivost i kvalitetu života te smanjiti emisiju CO2. Obnovljivi izvori energije štite od nestabilnosti, klimatskih promjena, omogućuju ekonomsku stabilnost te potiču održivi rast.“ – poručili su iz Novateca.

Porast temperatura i ekstremni vremenski uvjeti samo su neke od promjena i jasnih pokazatelja da i dalje ovisimo potpuno ovisimo o prirodi, unatoč brzom tehnološkom razvoju. Kako bi očuvali naš ekosustav te dobrobit i sigurnost svih nas, moramo kontinuirano raditi na osvještavanju problema, a zatim i na njegovu rješavanju. Smanjenjem potrošnje električne energije možemo značajno povećati našu kvalitetu života te stvoriti budućnost u kojoj ćemo živjeti u skladu s prirodom, a to možemo postići samo pravilnim korištenjem prirodnih resursa, smanjenjem zagađenja okoliša i smanjenjem pretjerane potrošnje električne energije.

„U Novatecu smo se snažno usmjerili na korištenje ekološki prihvatljivog i svima dostupnog izvora energije, čime preuzimamo odgovornost za dobrobit planeta Zemlje. Specijalizirali smo se u područjima industrijske automatizacije, razvoju softvera u području rudarstva i metala i obnovljivih izvora energije s naglaskom na pametna zelena rješenja u području urbane masovne mobilnosti te u području razvijanja tehnologija za očuvanje okoliša, što je rezultat rada i razvoja naših vrsnih stručnjaka.“ – poručili su.

Pozivamo sve građane Labina da se večeras u 20:00 priključe inicijativi te ugase svjetla i ostale električne uređaje na jedan sat. Zajednički dajmo našoj planeti malo predaha te osvijestimo važnosti korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenje emisije CO2.

Želimo zahvaliti političkim strankama (abecednim redom) IDS, nositelj liste Valter Glavičić te Nezavisni Zajedno, nositelj liste Silvano Vlačić što su podržali našu inicijativu te što su nam usred predizborne kampanje ustupili svoj oglasni prostor.

Više informacija o smanjenju potrošnje električne energije te o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije u vašem kućanstvu možete pročitati na linku. Pratite nas i putem naših Facebook i LinkedIn stranica.

Vrijeme je da se probudimo. #gasimosvjetla