Home LABIN Odabrane pobjedničke fotografije natječaja “100 X SRETNO” – POGLEDAJTE POBJEDNIKE

Odabrane pobjedničke fotografije natječaja “100 X SRETNO” – POGLEDAJTE POBJEDNIKE

S jučerašnjim datumom završeno je glasanje u finalnom krugu foto natječaja povodom obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, te je time okončana i posljednja aktivnost povodom ove proljetnog, “pandemijskog” ciklusa proslave velikog povijesnog jubileja našega grada.

Zajedničkim snagama, organizatori i partneri u natječaju: Grad Labin, Foto festival studio, Radio Labin, Turistička zajednica Grada Labina i Gobo Creative solutions, odabrali su pobjednika. Prema ocjeni stručnog žirija to je fotografija “Kovarske suze”, koja prikazuje labinski “Šoht” kroz izrazito originalnu i emocijama nabijenu prizmu – onu kišnih kapi koje asociraju na tisuće suza prolivene nad žrtvama teškog i mukotrpnog rada pod zemljom. Za kreaciju pobjedničke fotografije prema ocjeni žirija možemo zahvaliti Andrei Višković, a nagradu NIKON digitalni aparat s ugrađenim projektorom, dodjeljuje Grad Labin.

Što se tiče prve nagrade publike, Facebook glasovi su rekli svoje – fotografija s daleko najviše reakcija – njih više od 650 – je “Malo drugačija perspektiva” autorice Šejle Suljić, također s temom inovativnog i kreativnog prikaza labinskog simbola rudarstva “Šohta”. Autorica osvaja glavnu nagradu publike – NIKON podvodni aparat, koju zajednički dodjeljuju Turistička zajednica Grada Labina i sponzor Nikon.

Još je jedna fotografija posebno zapela za oko žiriju, a za nju je suorganizator natječaja Foto festival pripremio utješnu nagradu – Olympus ručni sat. Radi se o izrazito originalnoj fotki naziva “Ulicama moga grada” autorice Nastasje Džekić.

Svim ostalima, koji su ušli u uži krug, Foto festival daruje njihovu fotografiju u velikom A4 formatu, za uspomenu i zahvala za trud i sudjelovanje.

100 x SRETNO i idući put!