Home SPORT Nogomet Priopćenje NK Polet: “Večeru smo pojeli zajedno, dojma smo da je ono...

Priopćenje NK Polet: “Večeru smo pojeli zajedno, dojma smo da je ono prije toga izrežirano”

Nakon nemilih scena u Snašićima proteklog vikenda, oglasio se i tamošnji županijski drugoligaš. Naime, za neupućene, sudac Igor Rajko je, ne prvi put u karijeri, svojim odlukama uspio podosta iznervirati jednog od trenera, ovog puta domaćeg Dragana Macuru koji je, kako doznajemo u priopćenju kluba, podnio ostavku nakon što je bio činovnik nemilih događaja. Priopćenje NK Polet prenosimo integralno:

„Slijedom događaja, a ponajviše izvještavanja u novinama Glasa Istre bez bilo kakvog upita prema nama,na utakmici, odigranoj 17.04.2021, između NK “Polet“ i NK “Dajla“ imali smo potrebu dostaviti naše viđenje.

Kao što ste već i upoznati, radi se o incidentu koji se dogodio po završetku utakmice.

Znali smo da nas čeka teška utakmica, koja i jednoj i drugoj momčadi donosi puno.

Sam tijek utakmice protekao je u izuzetnoj fer i korektnoj borbi bez nikakvih incidenata između igrača obiju momčadi u što se možete uvjeriti i količinom dodijeljenih kartona tijekom utakmice. Ali onda na scenu stupa dotični gospodin u crnom, inače savezni sudac na trećoj ligi, koji je na utakmicu došao totalno nepripremljen jer mu je izgleda ispod časti suditi utakmice ovog ranga, što je već dokazao više puta.

Najviše od svega nam smeta arogancija kojom je pristupio utakmici samo da je odradi. Naravno za to će i dobit naknadu. I sami ste se već mogli uvjeriti u ponašanje dotičnog „gospodina“ iz priloga o ostalim utakmicama koje je sudio a koji su objavljeni na mnogim portalima. Izgleda da samo čeka kad će ga neko napasti pa da izvuče neku materijalnu korist.

Odmah moramo napomenuti da ne odobravamo ponašanje našeg, sada bivšeg trenera, bez obzira na situacije koje su se dogodile tijekom utakmice. Nakon završetka utakmice trener je u afektu vjerojatno izgovorio puno ružnih riječi na račun suca, koji ni u jednom trenutku nije bio ugrožen nikakvim fizičkim napadima, nego samo riječima trenera. Sa terena su bez problema ušli u službene prostorije kluba ispred kojih su bili redari. Niti delegat niti rukovoditelj osiguranja nisu bili upozoreni od strane suca da je ugrožen i da se boji za svoju sigurnost.

Iako je u zapisniku delegat zapisao da je sudac dodijelio crveni karton treneru, nitko od aktera nije vidio da je sudac pokazao crveni karton nego je to on izjavio nakon utakmice u službenim prostorijama i na njegovo inzistiranje je upisan crveni karton.  Nakon nekog vremena, a za vrijeme pisanja zapisnika o utakmicu došla je policija u službene prostorije kluba. I delegat i službene osobe na utakmici ostale su zatečene dolaskom policije, a pogotovo odgovorom sa njihove strane da su došli na poziv suca. Smatramo da su i delegat i službene osobe trebale biti upoznate sa tijekom događaja, a naročito o pozivu policijskoj postaji. Samim time je sudac dokazao da sve radi na svoju ruku.

Još jednom napominjemo da takvim ispadima nije mjesto na terenu i iskreno žalimo što se takav ispad dogodio, ali verbalnih događaja je bilo i prije a vjerojatno će biti i ubuduće na svim sportskim terenima izrečenih u afektu i vruće glave. Moramo i napomenuti da se u zadnjih nekoliko utakmica događaju greške sudaca, a sve na našu štetu pa se treneru nakupilo dosta toga i jednostavno je pukao i izrekao neke riječi u afektu.

U 65 godina postojanja kluba nikad nije došlo do nikakvih većih incidenata a kamoli da je dolazila policija na poziv nekog od sudionika utakmice. Potaknuti tim činjenicama, mišljenja smo da je ova situacija vrlo dobro izrežirana od strane glavnog suca.

U prilog tome da je među ekipama bilo sve fer i korektno ide i činjenica da su obje ekipe zajedno pojele večeru i mirno se razišle (naravno uz poštivanje svih mjera zaštite od Covida19). Grešaka je bilo i biti će uvijek, ali treba biti hrabar i grešku priznati, a ne misliti da si nedodirljiv. U slučaju bilo kakvi ostalih informacija stojimo na raspolaganju“, stoji u priopćenju.