Home LABIN Raški HSU na izbore ide samostalnom listom

Raški HSU na izbore ide samostalnom listom

Esma Dobrić – predsjednica Hrvatske stranke umirovljenika u Raši, objavljuje kandidaturu za predstojeće lokalne izbore u svibnju 2021. godine. Kao i u prošlom mandatu na izbore izlazi samostalno i neće imati kandidata za izvršnu vlast. Na lokalnoj razini zalagat će se za prava umirovljenika i ostalih građana za bolji i kvalitetniji život u općini Raša. 

HSU je politička stranka, ali program nije politički. Oni su prije svega interesna stranka koja želi raditi na svemu onome što se tiče poboljšanja života, zaštite prava, interesa i položaja umirovljenika i građana treće životne dobi u općini Raša.

Esma Dobrić rođena je 14. veljače 1961. godine u Vinežu. Osnovnu i srednju školu završila je u Labinu. Godine 1981. zasniva radni odnos, a 1999. odlazi u invalidsku mirovinu. 2015. godine postala je volonterka Palijative Istarske županije gdje se u sklopu programa druže s korisnicima Doma za starije osobe Raša. Također dugotrajna je članica i volonterka Udruge za skrb o starijim i nemoćnim osobama “Dodir nade” iz Kršana te inicijatorica organiziranja dnevnih aktivnosti za žene iz Općine Raša – Kreativna radionica Raša. Ona se provodi u sklopu projekta “Mobilni tim za skrb o starijim i nemoćnim osobama Dodir nade”.

Bila je član općinskog vijeća u prošlom mandatu.