Home OBRAZOVANJE SUPER IDEJA | U Tupljaku se obilježila Noć knjige, mališani iz DV...

SUPER IDEJA | U Tupljaku se obilježila Noć knjige, mališani iz DV Lišnjak oformili i knjižnicu!

Iz Dječjeg vrtića „Lišnjak“ u Tupljaku javile su nam se odgajateljice Alison Švić Stanišljević i Mattea Franković koje su s najmlađima obilježile Noć knjige.

„Uključili smo i roditelje i to na način da sa djecom kod kuće izrađuju lutke na štapu uz naglasak na Grimove bajke ili Tony Wolfa. Također, pozvali smo gospođu Davorku Smoković da pobliže približi djeci kako se stvara knjiga, a i ujedno pročita priče iz svoje knjige “Anđeo na biciklu”.

Od kartona smo izradili velika Glagoljaška vrata s kojima smo oformili knjižnicu i obogatili je raznim knjigama koje su djeca nosila od kuće, i nadodali naše knjige, slikovnice, bajke…

Naglasak je naročito bio na “Putujuću knjigu” gdje smo djeci dali na izbor da si odaberu slikovnicu, knjigu, bajku za kući i na taj način djecu upoznali što je to knjižnica i kako se treba ophoditi prema knjigama koje se posuđuju.

Dodatna zadaća im je bila da čitanjem i posudbom knjige zabilježe putem crteža svoj doživljaj knjige, slikovnice, bajke…U dramatizacijskom centru djeca su oživila lutke na štapu i nastajale su razne priče“, poručile su odgajateljice, a mi im šaljemo jedan veliki „bravo“!