Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine TEK SU U 26. GODINI | Posjetili smo Radio Labin – njihov...

TEK SU U 26. GODINI | Posjetili smo Radio Labin – njihov spoj mladosti i iskustva je dobitna kombinacija!

Jučer smo posjetili Radio Labin, labinski medij koji se i u ovoj aktualnoj situaciji pokazao kao provjeren, ažuran i jasan izvor informacija. Nismo bili kod njih bez razloga – štoviše, prošlog su tjedna proslavili svoj 25. rođendan.

„Hvala na čestitkama, nastojimo svojim svakodnevnim radom i konstantnim usavršavanjem očuvati povjerenje stalnih slušatelja te pridobiti vjernost novih. U realizaciji programa sudjeluje osam stalnih zaposlenika te četiri vanjska suradnika, a naš je cilj stvoriti programski prepoznatljiv medij okrenut prije svega lokalnim temama. Najveća pozornost pridaje se lokalnom informativnom programu kojeg svojim prilozima s terena upotpunjuje naš Mario Benčić, ali zadovoljni smo i sa suradnjom na nacionalnoj razini s našim partnerom Media Servisem. Naravno, imamo i čitavu plejadu emisija iz kulture, gospodarstva, politike, zaštite okoliša, sporta, vjerskog programa, ali naravno, i zabavnog pa možemo reći – pokrivene su sve životne teme“, rekla nam je na početku Dezi Paliska, direktorica Radio Labina.

Spoj mladosti i iskustva kojeg zateknete u prostorima labinskog radija garancija je objektivnog izvještavanja, ali i velike posvećenosti društvenim mrežama, što je, očekivano, Radio Labin približilo mlađoj populaciji.

No, čvrsto se drže i korijena. „Posebno smo ponosni na programske sadržaje kojima njegujemo i promoviramo labinsku cakavicu, koja je 2019. godine proglašena nematerijalnim klulturnim dobrom RH. Osim dugogodišnje emisije „Užonci našega kraja“, koja postoji gotovo od samih početaka radija, tu je i emisija „Litrati“ koja je svojevrstan radijski potret važnih osoba iz našeg kraja i inozemstva, a od ove godine sve prepoznatljiva je i kratka radijska forma „Štute besedi“. Naime, unatoč nepobitnoj vrijednosti pisane riječi, arhivirani tonski zapis je jedini potpuni dokument koji sadrži i ton, naglasak, boju glasa, ritam, ali i ostale specifičnosti izgovorene riječi našeg, ali i bilo kojeg drugog, dijalekta“, rekla je Paliska.

Za kraj, popričali smo malo i o budućnosti, odnosno o planovima. „Naš se radio u budućnosti planira usmjeriti prema novim medijskim platformama koje podrazumijevaju visualizaciju sadržaja, tzv. Visual Radio, kao multimedijski doživljaj gdje će se proizvedeni sadržaji moći, ne samo slušati, već i gledati“, zaključila je Paliska.

Što reći, osim da smo sretni što Labin ima radio, pogotovo ovakav, ozbiljan, „cijepljen protiv žutila“ i na ponos Labinjana. Možemo to reći bez ustručavanja, jer se „vječno mlad“ Radio Labin često koristi sintagmom „najslušaniji lokalni radio“ i zaista, brojke to potvrđuju, obzirom da se na prve tri pozicije nalaze radio stanice koje su ili nacionalne, ili županijske. Još jedanput, sretan ti rođendan Radio Labin!