Home CRNA KRONIKA U Raši uhićen 32-godišnji kriminalac širokog spektra

U Raši uhićen 32-godišnji kriminalac širokog spektra

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela utaja, krađa i  tri kaznena djela prijevara. Naime, policijski službenici su 5. travnja oko 19 sati u Istarskoj ulici u Raši zatekli i uhitili 32-godišnjeg muškarca koji se nalazio u automobilu Renault Megane, pulske registarske oznake.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je navedeni automobil 4. ožujka iznajmio u poslovnici u Industrijskoj ulici u Puli nakon čega ga u dogovorenom roku nije vratio niti se javljao na telefonske pozive.

Također ga se sumnjiči da je početkom ožujka preuzeo namještaj od 46-godišnjaka i 47-godišnjakinju koji im nije platio, čime ih je oštetio za više stotina kuna. U dva je navrata 15. i 25. ožujka prevario 51-godišnjakinju, kod koje je boravio kao podstanar, na način da joj nije platio stanarinu te ju kasnije doveo u zabludu da je u tom iznosu kupio namještaj.

Također, sumnjiči ga se da je u periodu od 19. do 29. ožujka iz kuće u Ulici Šantamarina u Puli otuđio raznu odjeću, nakit i druge predmete, čime je oštetio 21-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna. Osumnjičeni muškarac će tijekom današnjeg dana biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.