Home KULTURA Glazba VIDEO | Labinski zbor NEO otpjevao prekrasnu Himnu rudara

VIDEO | Labinski zbor NEO otpjevao prekrasnu Himnu rudara

Lijepa priča dolazi nam iz labinskog Zbora NEO (Nomen est omen). Naime, povodom stote obiljetnice Labinske Republike, otpjevale su žene, kćeri i unuke rudara prekrasnu „Himnu rudara“.

„Snimka je nastala iz pijeteta prema našim nonićima, muževima, očevima – kovarima kao i svim ženama u njihovom životu koje su sa strepnjom čekale kraj svake smjene i povratak njih i njihovih kamarata, sinova rudnika i rova. Beskrajno ponosne na njihovu uspomenu, na njihove žuljevite ruke i nesebičnost, na jedinstvo, marljivost, požrtvovnost…Neka se nikad ne zobi i SRETNO!“, poručile su iz zbora NEO.

Autor teksta i glazbe: tradicional

Autorica aranžmana: Nerina Ševrlica Bolfan, prof.

Autorica fotografija: Aleksandra Đorđić – Indigoblu Weddings

Autor fotografija iz zraka: Mateo Gobo – Gobo Creative Solutions

Autor videa: Mateo Gobo – Gobo Creative Solutions

Tonska obrada: Mihael Ilić – Radio Labin

Iskrene zahvale svima koji su pomogli da ova snimka ugleda svjetlo dana u sklopu obilježavanja 100 godina Labinske republike. Posebna zahvala Radio Labinu na ustupljenoj tehničkoj podršci – bez njih ove snimke ne bi bilo!

Članice zbora „Nomen est omen“ – NEO :

Andrea Bassanese, Barbara Škopac Belušić, Suzana Dermit, Mirea Franković, Vedrana Hrelja Zupan, Amneris Ružić Fornažar, Francoise Rousseau, Dolores Jenkel, Sanja Kovač, Jona Ljuna, Stefania Načinović, Žaneta Oroshi, Vesna Pamić, Irene Pastorčić, Nina Ricci, Alis Šaina, Jelena Šišinački, Nadia Škopac, Lea Šumberac, Helena Radeljak Višković

Voditeljica zbora – prof. Nerina Ševrlica Bolfan