Home LABIN Gradsko vijeće Augustinović: “Pokrenuti ćemo inicijativu da jedna ulica ili trg u Labinu nazove...

Augustinović: “Pokrenuti ćemo inicijativu da jedna ulica ili trg u Labinu nazove po 119. brigadi”

HDZ-ov čelnik u Labinu, Nenad Boršić, danas je objavio na društvenim mrežama novi video, ovog puta vezan uz braniteljsku populaciju. U nastavku prenosimo integralno:

“Problematika oko statusa i prava braniteljske populacije uvijek su bili važan segment u našem radu i djelovanju. Ti ljudi koji su ostavili svoja radna mjesta i druge životne obveze, i stavili se dragovoljno na raspolaganje, u cilju zaštite suvereniteta Hrvatske, zavrjeđuju našu trajnu zahvalnost i sve obveze.

Jedan od sudionika Domovinskog rata, od samog početka agresije na Hrvatsku, zaključno sa akcijom „Oluja“, je i gospodina Ante Augustinovića, peti na našoj listi za Vijeće Grada Labina.

„Želim naglasiti da ćemo u ostvarenju očuvanja uspomene na Domovinski rat, odnosno na očuvanje prava branitelja, djelovati u dva smjera“, rekao je Augustinović, što je pojasnio:

„Prvi je prema Ministarstvu hrvatskih branitelja. Jednako kako smo se izborili da stjecanje prava hrvatskih branitelja ne ide u zastaru, tako ćemo našom inicijativom pokušati od zastare zaštiti prava branitelja na oslobađanje od poreza pri uvozu automobila. Drugu inicijativu ćemo pokrenuti prema lokalnoj zajednici, da jedna ilica ili trg u Labinu, dobije naziv po 119. brigadi ili nekom drugom obilježju vezanom za sudjelovanja Labinjana u Domovinskom ratu.“