Home LABIN Grad Labin i ove godine nagrađuje najljepše okućnice i balkone – PRIJAVITE...

Grad Labin i ove godine nagrađuje najljepše okućnice i balkone – PRIJAVITE SE!

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

S današnjim danom otvoren je poziv za dostavljanje prijedloga za „Izbor najljepših okućnica i balkona Grada Labina“  za svaki od sedam labinskih mjesnih odbora koji će trajati do 20. lipnja 2021. godine.


Tijekom proteklih 13 godina Eko akcija „Izbor najljepših okućnica i balkona“ postala je jedna od onih koju naši sugrađani podržavaju i u koju se rado uključuju. To je stimulativna te istovremeno i edukativna akcija kojom se građane uključuje u zajednicu, čineći je ugodnijom i ljepšom za život.

I ove godine posebnu pozornost usmjerit će se prema okućnicama koje na najbolji i najljepši način spajaju vrtlarstvo i cvjećarstvo u jedinstvenu pejzažnu arhitekturu. Naime, primjetno je da posljednjih godinu dana sve više naših obitelji imalo za cilj dijelove svojih okućnica, balkona i terasa namijeniti vrtovima. 

Zato je tema ovogodišnjeg izbora najljepše okućnice: kako udovoljiti održavanju parkovnih vrijednosti uz zadovoljenje potreba malog kućnog vrta. 

Kandidature trebaju sadržavati ime i prezime vlasnika balkona odnosno okućnice, točnu adresu i po mogućnosti broj telefona .

Svoje prijedloge možete dostaviti na broj e-mail: lori.luketa@prvimaj.hr ili loredana.rm@labin.hr.

Kandidature mogu dati: mjesni odbori, građani, članovi komisije.

Za svaki mjesni odbor proglašava se jedan laureat za najuređeniju okućnicu odnosno balkon.

Nagrade za nagrađene vlasnike okućnica i balkona :

grafika „Garofula“ – rad akademskog slikara Josipa Diminića, prigodni poklon Grada Labina, TZ Grada Labina i TD 1. Maj d.o.o. Labin.

Komisija za odabir najuređenije okućnice i balkona :

  1. Lori Luketa Dagostin – KP „1. maj“ Labin
  2. Danijel Žužić – Grad Labin 
  3. Loredana Ružić Modrušan – Grad Labin

Nagrade će se dodijeliti u mjesecu kolovozu u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada Labina. Za sve dodatne informacije molimo da kontaktirate na te: 866 852 ili 091 4444712 Loredana Ružić Modrušan.  Akciju  u suradnji provode Grad Labin, TD 1.Maj d.o.o. Labin i Turistička zajednica Grada Labina.

„Želja nam je da kroz ovu aktivnost zajednički doprinosimo prepoznavanju našeg grada kao uređenog, zelenog i jedinstvenog. Naši su građani zajedno s institucijama dio mozaika koji naš grad čine još ljepšim mjestom za život“, ističe gradonačelnik Valter Glavičić.