Home LOKALNI IZBORI IDS izgubio Gračišće, Brtoniglu, Oprtalj, Pazin i Pulu, čeka se ishod političkog...

IDS izgubio Gračišće, Brtoniglu, Oprtalj, Pazin i Pulu, čeka se ishod političkog okršaja Miletića i Ferića!

U trenutku pisanja ovog teksta jasno je kako se u političkoj Istri stvari itekako mijenjaju. Vjerojatno najveća senzacija je to što je Suzana Jašić iz stranke Možemo! nova gradonačelnica Pazina. Renato Krulčić već je sportski priznao poraz putem društvenih mreža:

„Drage Pazinjanke i Pazinjani, hvala od srca svima koji su glasali za nas, trudili smo se biti konstruktivni, pozitivni i nuditi kvalitetna rješenja a sve za dobrobit našeg Pazina. To ćemo i dalje raditi kao vijećnici u gradskom vijeću, imat ćete u nama odgovornog partnera koji će brinuti za svaki kantun naše Pazinštine! Suzani Jašić i Draganu Družeti čestitam na uspjehu i želim nam svima dobru suradnju, jer nemojmo zaboravit tko je ovdje najvažniji – naš Pazin“, napisao je dosadašnji IDS-ov gradonačelnik Pazina.

HDZ-ov Marko Lakošeljac, mlada nada istarske politike, je novi načelnik Općine Karojba, a Ivan Jeromela, nezavisni kandidat je u političku mirovinu poslao dugovječnog Nina Mijandrušića u Gračišću. Nezavisni Leo Bazjak je novi načelnik Općine Oprtalj.

IDS je pobjedu odnio samo u Barbanu gdje načelnik ostaje Dalibor Paus, a poražen je i u Brtonigli gdje je novi načelnik nezavisni Neš Sinožić.

Damir Kajin novi je načelnik Buzeta, a Filip Zoričić, ravnatelj pulske Gimnazije novi je gradonačelnik Pule. Zasad je još uvijek nepoznato samo ime novog istarskog župana – hoće li to postati Boris Miletić ili Danijel Ferić?