Home SPORT Rukomet Kadrovski devastirani Labinjani odlaze na put u Trogir

Kadrovski devastirani Labinjani odlaze na put u Trogir

Dana 26. travnja 2021. Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza održao je telefonsku sjednicu na kojoj je jednim djelom promijenio odluke donesene ranije tog mjeseca koje su se odnosile na prekid svih natjecanja.

Naime novom odlukom natjecanje u 1. HRL Jug započinje ovog vikenda 08. svibnja umjesto planiranog 15. svibnja, odnosno tjedna dana ranije. Prvom odlukom nastavak natjecanja je planiran nakon što se procijepe svi sudionici natjecanja: igrači, članovi stručnog stožera, suci, delegati i ostali, međutim novom odlukom HRS-a sve utakmice se moraju odigrati do kraja prvenstva i svi sudionici natjecanja, osim onih koji su cijepljeni ili preboljeli Covid-19 unazad 6 mjeseci, moraju se testirati antigenskim testom 24 sata prije svake utakmice.

Navedene promjene izglasane su nakon zahtjeva ženskih rukometnih klubova, članova 1. HRL i 2. HRL-a, i to 41 kluba od ukupno 47 klubova, stoji u obrazloženju HRS-a. Ono što je pohvalno od strane HRS-a je to da HRS snosi trošak testiranja i to da je napokon donesen protokol o organizaciji utakmica, koji je realno trebao biti donesen na početku sezone, ali nikad nije kasno.

Sukladno svemu navedenom pred Kovarima je osam utakmica u relativno kratkom periodu. Već ove subote na redu je gostovanje u Trogiru protiv istoimenog kluba i trenutno vodeće momčadi lige. RK Trogir se nalazi na 1. mjestu s jednakim brojem bodova, ali boljom gol razlikom, kao i drugoplasirani HRK Karlovac.

Gostovanje će zasigurno biti teško iz više razloga. Gledajući protivnika, momčad Trogira si ne smije priuštiti gubitak bodova na domaćem terenu s obzirom na bodovnu izjednačenost s glavnim konkurentom za osvajanje lige, dok s druge strane gledajući našu momčad problemima se ne nazire kraj.

Sezona je od samog početka bila čudna za nas, već nakon drugog kola i prve samoizolacije odustalo je par bitnih igrača: Juričić i Dukić, kasnije im se pridružio i Bučaj, a do kraja sezone ne možemo računati ni na kapetana momčadi Kostića i Derossija koji su također zbog okolnosti s koronom i poslovnih obaveza odlučili pauzirati.

Ove subote zbog poslovnih obaveza na put u Trogir neće ići ni Štucin. Uz to, slijedeće tri utakmice na klupi neće biti ni trener Zupičić koji je završio u samoizolaciji. No, stara poslovica kaže koga nema bez njega se mora, i uz već provjerene snage možemo računati na pomoć mladih igrača koji željno iščekuju svoje prve seniorske minute.

Za kraj ponovimo, utakmica 18. kola 1. HRL Jug između domaćina RK Trogira i nas igra se u subotu 08.05. u SD Vinko Kandija s početkom u 19:00 sati.