Home SPORT Rukomet Kovari putuju na teško gostovanje u Karlovac

Kovari putuju na teško gostovanje u Karlovac

U sklopu zaostalog 13. kola 1. HRL Jug RK “Rudar” Labin sutra putuje u Karlovac gdje ih očekuje utakmica protiv trenutno drugoplasirane momčadi lige HRK Karlovca. Trenutna pozicija na tablici dovoljno govori o ozbiljnosti momčadi Karlovca, u 18 odigranih utakmica izgubili su samo tri utakmice te sakupili ukupno 30 bodova, samo dva manje od trenutno vodeće momčadi lige RK Trogira.

Karlovčani su od samog početka najavili ozbiljnu ambiciju povratka u Premijer ligu i trenutno im na putu stoji Trogir s ta dva boda više, tako da uzevši to u obzir Kovare očekuje veoma teško gostovanje.

S druge strane labinska momčad, sa svim problemima u kojima se nalazi, trenutno zauzima 11. mjesto na tablici sa šest osvojenih bodova i već duže vremena se ta situacija nije promijenila. Pred Kovarima je još 5 utakmica, prva sutra u Karlovcu, zatim slijedi gostovanje u Crikvenici protiv izravnog konkurenta za posljednje mjesto na tablici, a nakon toga u Labin dolaze RK Metković i RK Zadar, a posljednje kolo putuje se u Kaštelu.

U tih pet utakmica Kovarima je svaki bod bitan kako bi izbjegli posljednje mjesto tako da neovisno o kakvom se protivniku radi u utakmicu se mora ući razmišljajući samo na pobjedu. Utakmica zaostalog 13. kola 1. HRL Jug protiv HRK Karlovca igra se u srijedu 19. svibnja u SŠD Mladost u Karlovcu s početkom u 19:30 sati.