Home OBRAZOVANJE Luka Hrvatin sudjelovao na Državnom natjecanju iz povijesti, Petar Dundara i David...

Luka Hrvatin sudjelovao na Državnom natjecanju iz povijesti, Petar Dundara i David Vorano na matematičkom

Nakon osvojenog 2. mjesta na Županijskom natjecanju iz povijesti, učenik Srednje škole Mate Blažina iz Labina, Luka Hrvatin iz 4.o razreda pozvan je na državno natjecanje koje se održalo 29. travnja ove godine.

Iz epidemioloških je razloga isto održano u školama iz kojih učenici dolaze. U kategoriji četvrtih razreda gimnazije sudjelovalo je 46 učenika, a Luka je na 27. mjestu, pod mentorstvom Sanje Gregorinić Trumić.

Državno natjecanje iz matematike jedno je od najstarijih učeničkih natjecanja u znanju. U svom 62. izdanju održano  je  11. svibnja,  po matičnim školama pozvanih učenika. Iz labinske su škole pozvana dva  –  sveprisutni maturant elektrotehnike Petar Dundara iz 4.e i  David Vorano, učenik 2.f razreda opće gimnazije. Obojici je to već drugi poziv na ovo prilično teško dostupno državno natjecanje, a Davidu je uspjelo ostvariti poziv već drugu godinu zaredom.

Obojica se natječu u B-varijanti, za sve srednjoškolske smjerove osim prirodoslovno-matematičkih gimnazija. David Vorano osvojio je odlično 11. mjesto u konkurenciji 17 učenika, dok je Petar Dundara, u konkurenciji 22 učenika, osvojio izvanredno sedmo mjesto s petim rezultatom (više učenika ima isti broj bodova pa dijele mjesta). Za to je  i nagrađen pohvalom Državnog povjerenstva. Davidov mentor je profesor Đani Žufić, a Petrov profesorica Roberta Germin Mileta.