Home OPĆINE Kršan PODCAST UČKA #54 Valdi Runko: „Ako ne položimo kamen temeljac za dvoranu...

PODCAST UČKA #54 Valdi Runko: „Ako ne položimo kamen temeljac za dvoranu u Potpićnu do kraja godine, sam ću otići!“

U 54. Podcastu Učka gost nam je bio aktualni načelnik Općine Kršan Valdi Runko. Da smo znali kako će biti ovako zahvalan gost, pozvali bi ga i ranije, neovisno o izborima. Na početku nam je opisao kakvi su bili počeci Općine Kršan, a upravo je on bio prvi načelnik po osnivanje ove države.

Spomenuo je vrtić kao najdraži projekt, a o nekima spornim vezovima objasnio princip podjele te na kraju poentirao: „Ne može se staviti 220 barki na 150 vezova. Kraj priče.“ Ipak, naglasio je kako je već pokrenut projekt dogradnje vezova jer želi da svi imaoci plovila u Općini Kršan, ali neki i iz drugih lokalnih samouprava koji su se „preselili“ prije podjele, imaju svoj vez.

Otkrio nam je i tri glavna cilja koja si je postavio za novi mandat – dvorana, dom za umirovljenike i privez. Pohvalio se brojkom koja je malo poznata. „Općina Kršan je lani izdala 25 građevinskih dozvola, a ove godine do svibnja njih 15. Lokalna zajednica značajno u zadnje vrijeme, izmjenama i dopunama planova, je podignula standard i gradnju. Novi ljudi, novi poslovi, nova operativa – rastemo iz dana u dan.“

Dvorana u Potpićnu je, naravno, bila tema, a otkrio nam je gdje je taj projekt trenutno. „Ako ne položimo kamen temeljac do kraja godine, sam ću otići!“, u jednom je trenutku rekao Runko, objasnivši kako bi građevinska dozvola trebala biti gotova ubrzo.

Pričali smo o financijama općine, Domu kulture u Kršanu, ali i proizvodno-poslovnoj zoni koja se počela graditi pokraj ceste Vozilići-Čepić. Za kraj, pokazao je Runko „zube“ poručivši: „Prvi put se susrećem s dvije liste IDS-a. Zaista vrlo interesantna kombinacija. Ali, vjerujem da nisam svojim angažmanom, znanjem i zalaganjem, stabilnošću proračuna, izgubio glasače. Oni sigurno znaju tko je Valdi, ne trebam ih uvjeravat kakav sam, a moje slike ne trebaju biti nigdje, svaki me u Kršanu poznaje, od ‘mićih nogu’, a oni koji me poznaju, znaju za koga glasaju.“

Premijera 54. Podcasta Učka s Valdijem Runkom je danas, 14. svibnja, u 12 sati.