Home KULTURA PRILIKA ZA MLADE UMJETNIKE – Do 1. kolovoza otvoren natječaj Erste fragmenti

PRILIKA ZA MLADE UMJETNIKE – Do 1. kolovoza otvoren natječaj Erste fragmenti

Vjerojatno nismo ni sami svjesni koliko smo, u godini iza nas, ovisili o umjetnosti. Ona je dio naših života više nego ikada u povijesti civilizacije. Umjetnost doslovno buja u našim dnevnim boravcima, živi u našim pametnim telefonima. U trenucima krize, umjetnost nas liječi, a umjetnici i umjetnice napokon prestaju biti anonimni, skriveni, nebitni i neshvaćeni. Otvorimo oči, naćulimo uši, izoštrimo osjetila – i neka 2021. bude godina shvaćene umjetnosti.

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove godine otvaraju prozor u svijet mladim neafirmiranim umjetnicama i umjetnicima. Svi umjetnice i umjetnice do starosti 30 godina mogu se prijaviti na natječaj „Erste fragmenti 17“ .

Prijavom kandidati dobivaju šansu da izlože, predstave i prodaju svoje radove, a ako su studentice i studenti likovnih akademija priliku dobivanja stipendije koja će im zasigurno olakšati studij.

Erste fragmenti 17 otvoreni su za otkup skulptura, slika, grafika i instalacija, novomedijskih i digitalnih instalacija, kao i hibridnih umjetničkih formi, uz dodatnu novčanu nagradu za najbolji rad te organizaciju samostalne izložbe autoru ili autorici pobjedničkog rada. Osim toga, fragmentaši će dobiti priliku predstaviti i dodatne radove koji će u rujnu 2021. godine biti ponuđeni na prodaju posjetiteljima zajedničke izložbe u zagrebačkoj Laubi.

Grand PRIX novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna pripast će najboljem radu po izboru stručnog žirija te organizacija samostalne izložbe dok će dodatnu novčana nagrada u iznosu od 3.000 kuna osvojiti otkupljeni umjetnički rad s najviše glasova na Facebook stranici Erste banke. Jedan će student ili studentica likovnih akademija osvojiti i godišnju stipendiju u iznosu 0d 1.000,00 kn.

Natječaj je otvoren do 1. kolovoza, a više o natječaju, kao i o uvjetima natječaja, pročitajte na web stranici Erste banke.