Home ISTRA Gospodarstvo Istre PROIZVODNO-POSLOVNA ZONA KRŠAN ISTOK: Poziv na radni sastanak poduzetnicima s područja općine

PROIZVODNO-POSLOVNA ZONA KRŠAN ISTOK: Poziv na radni sastanak poduzetnicima s područja općine

U tijeku je izgradnja infrastrukture (prometnice i kompletna infrastruktura) proizvodno-poslovne zone Kršan Istok. Prema dosadašnjoj dinamici radova i ugovorenih uvjeta s izvođačem radovi bi trebali biti gotovi do polovice lipnja.

Također, u tijeku je izrada „Pravilnika o uvjetima i postupku raspolaganja zemljištem u Proizvodno-poslovnoj zonu Kršan s Centrom agropoduzetništva“. Pravilnikom će se definirati svi potrebni uvjeti, kriteriji i postupci kupoprodaje zemljišta u poduzetničkoj zoni, te uvjeti, kriteriji i postupci ostvarivanja potpora i poticaja za investitore. Uz spomenuti Pravilnik usporedno se izrađuje Plan i program poticajnih mjera razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Kršan.

Za investicije u poduzetničkoj zoni Kršan iskazan je značajan interes investitora iz cijele Hrvatske, ali i susjednih država. S Obzirom na to  da su Općini Kršan na prvom mjestu lokalni poduzetnici i njihove potrebe, pozivamo sve zainteresirane poduzetnike s Općine Kršan da prisustvuju radnom sastanku kako bi Općini pružili prijeko potrebne informacije o interesu i potrebnoj parcelizaciji zemljišta u poduzetničkoj zoni sukladno svojim potrebama.

Radni sastanak održat će se u srijedu, 12.5.2021. s početkom u 19 sati u Plomin Luci (HEP-ova sala za sastanke iznad bivšeg restorana „Riva“).

Ističemo da je u studenom Općina Kršan potpisala Ugovor o izgradnji infrastrukture ( prometnice i kompletna infrastruktura) proizvodno-poslovne zone Kršan Istok između Općine Kršan i tvrtke DE Conte d.o.o. koja je izabrana temeljem provedenog javnog natječaja između osam zaprimljenih ponuda. Radi se o prostoru ukupne površine 11 ha. Ugovorena vrijednost radova je 5.105.380,50 kn bez PDV-a odnosno 6.381.725,63 kn s PDV-om. Radovi su započeli 07.12.2020. godine, a završetak radova planira sredinom lipnja 2021.

Podsjećamo, Vlada RH je prije godinu dana odobrila Općini Kršan zaduživanje za izgradnju infrastrukture u Proizvodno-poslovnoj zoni Kršan Istok s Centrom za poduzetništvo.

U rujnu 2020. u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, ministar Darko Horvat i Općinski načelnik Valdi Runko potpisali su ugovor o darovanju nekretnina Općini Kršan, čija tržišna vrijednost iznosi 13.440.000,00 kuna.

Svrha projekta je razvoj, poboljšanje kvalitete i dostupnosti poduzetničke infrastrukture na području općine Kršan, koja će omogućiti aktivaciju neaktivnih parcela, nove poduzetničke investicije, povećanje broja poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta.

Ciljevi projekta proizlaze iz prethodno navedene svrhe projekta i oni su: infrastrukturno opremiti proizvodno-poslovnu zonu Kršan, aktivirati raspoložive parcele u proizvodno-poslovnoj zoni, povećati broj novih investicija i poduzetnika na području općine Kršan te povećati broj radnih mjesta na području općine Kršan, čime se ujedno doprinosi uravnoteženom regionalnom razvoju.