Home LABIN Gradsko vijeće Ramazanski Bajram namaz sutra će se klanjati u Velikoj dvorani SC „Franko...

Ramazanski Bajram namaz sutra će se klanjati u Velikoj dvorani SC „Franko Mileta“, Glavičić i Boršić uputili čestitke

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnji Ramazanski Bajram namaz (molitva) sutra će se klanjati u Velikoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta s početkom u 6.15 sati, poručili su iz Medlisa Islamske zajednice Labin. Dvorana će biti otvorena u 5:45 sati.

Sv članovi Medžlisa Islamske zajednice moraju se prilikom molitve pridržavati naputaka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske pa tako vjersko pranje moraju obaviti kod kuće, prije ulaza u dvoranu dezinficirati ruke, obavezno nositi masku za lice, sa sobom ponijeti prostirku za klanjanje. U dvorani će biti označena pozicija za svakog klanjača vodeći računa o distanci od 2 metra, a zabranjeno je rukovanje prije i poslije namaza.

Čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti uputio su gradonačelnik Labina Valter Glavičić i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Labina, Nenad Boršić. Glavičić je osobno imamu Labinštine Hazimu ef. Bećiroviću, i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, poručio putem službene stranice Grada Labina:

“Povodom ovogodišnje proslave Ramazanskog bajrama upućujem Vama, Vašim suradnicima i svim vjernicima islamske vjere iskrene čestitke. Bajram Šerif Mubarek Olsun, da bajramske blagdane dočekate u dobrom zdravlju i da ih provedete sa puno radosti, veselja, mira, uzajamne dobrote i zajedništva.”

Boršić je u svojoj čestitki na Facebook profilu napisao: „U ime Gradskog odbora HDZ-a Grada Labina, i svoje osobno, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti od srca čestitam Ramazanski Bajram, s iskrenim željama da vam blagdanski dani proteknu u ozračju mira i radosti druženja s obitelji i bliskim prijateljima.”