Home LABIN Gradonačelnik Valter Glavičić: Ovoga petka započinje izgradnja toliko očekivanog Doma za starije, a...

Valter Glavičić: Ovoga petka započinje izgradnja toliko očekivanog Doma za starije, a naredni period obilježit će projekt svih projekata za Labinštinu, Aglomeracija Labin Raša Rabac

PREDSTAVLJEN ČETVRTI DIO PROGRAMA IDS-ova KANDIDATA ZA LABINSKOG GRADONAČELNIKA 

LABIN, 03. svibnja 2021. – Kandidat IDS-a za gradonačelnika Labina i aktualni gradonačelnik Valter Glavičić danas je u Sportskom centru „Franko Mileta“ prezentirao četvrti dio svog predizbornog programa. Danas predstavljeni dio predizbornog programa usmjeren je na teme zaštite okoliša i jačanja infrastrukture.

Orijentacijom Labina na projekte zelene održivosti priključujemo se borbi  protiv klimatskih promjena,  a Valter Glavičić posebno je naglasio projekte „Za Labin bez plastike“ i „100 labinskih zelenih krovova“ kojima će se dati dodatan zamah  u smjeru labinske budućnosti i samoodrživosti. Projektom „Za Labin bez plastike“ cilj je Labin pretvoriti u grad bez jednokratnog plastičnog otpada i plastičnih vrećica. Drugi zanimljiv projekt, „100 labinskih zelenih krovova“ usmjeren je ka samoodrživosti, a za cilj ima i uključivanje građana u zajedničko stvaranje energije i podizanje svijesti oko važnosti obnovljivih izvora energije i korištenja fotonapona.

Aktualni gradonačelnik i kandidat za novi mandat najavio je i brojne infrastukturne projekte koji će obilježiti naredno razdoblje u Labinu. U planu je rekonstrukcija postojeće prometnice prema Gornjem Rapcu, izgradnja obilaznice prema Starom gradu, pretvaranje dijela ulice Zelenice u pješačku zonu kao i rekonstrukcija infrastrukture i revitalizacije jezgre Starog grada.

„Za naselje Rabac, projekt koji se godinama očekuje jest izgradnja lukobrana. U ovome mandatu odrađene su potrebne radnje te je izdana samostalna građevinska dozvola što je bilo nužno kako bi projekt bio konkurentan za sufinanciranje kroz više različitih natječaja. Očekuje se skoro otvaranje natječaja koji Labin dočekuje spremno te lukobran postaje realnost. Jednako tako, projekt ogromne važnosti za sve naše starije sugrađane je izgradnja Doma za starije i sada mogu reći kako ovog petka započinjemo s izgradnjom te će toliko očekivani Dom biti izgrađen kroz 18 mjeseci.“ – naglasio je Valter Glavičić

Nakon što se ove godine u naselju Kapelica zgotovilo investiciju rekonstrukcije glavne prometnice vrijednu 5,5 milijuna kn, slijedi nastavak. Sljedeći korak je rekonstrukcija prometnice u nastavku, odnosno od skretanja za Kanfareliće prema naselju Breg Ivanovci. Jednako tako, uskoro kreću radovi na rekonstrukciji gradske ribarnice za koju su osigurana bespovratna sredstva, a gradsko groblje biti će dograđeno, odnosno prošireno.

„Labin je grad bogate rudarske povijesti, a nakon što je sredstvima EU obnovljen Šoht, slijedi nam ugradnja lifta u njegovu konstrukciju te spuštanje 160 metara ispod površine zemlje. Ovim projektom grad Labin definitivno će biti smješten na svaku turističku kartu Europe obzirom na jedinstveni doživljaj koji će nuditi posjetiteljima, a ujedno i promovirati prošlost na koju smo toliko ponosni.“ – istaknuo je Glavičić.

Nedavno su u naselju Bartići na skromnoj svečanosti pušteni  u rad prvi vodovodni priključci. Radi se o velikom projektu naziva Visoka zona grada Labina kojim se osiguralo da i ta naselja koja nisu dosad, imaju vodovodne priključke. Projekt vrijedan oko 12 milijuna kuna ide dalje te istom trasom nastavlja s vodovodnom infrastrukturom i spaja sva preostala naselja skroz do Gora Glušići.

„Projekt svih projekata za Labinštinu je zasigurno izgradnja sustava odvodnje ili Aglomeracija Labin Raša Rabac. Ovaj projekt obilježit će naredno razdoblje, ne samo zbog „težine“ od pola milijarde kuna koju financiramo gotovo u potpunosti bespovratnim sredstvima, već i daleko veće vrijednosti koju donosi za sve naše sugrađane.“ – poručio je Valter Glavičić, kandidat IDS-a za gradonačelnika Labina u drugom mandatu.