Home LABIN Za male Vinežane uređuje se prelijepo dječje igralište

Za male Vinežane uređuje se prelijepo dječje igralište

Iako je kiša donekle zasmetala, nije zaustavila radove na rekonstrukciji dječjeg igrališta na Vinežu u blizini Novih kuća. Na radost najmlađih Vinežana i njihovih roditelja igralište će slijedeći tjedan biti spremno. A do tada nadamo se i nešto sunčanijim danima.

Izvođač radova je trgovačko društvo 1. Maj d.o.o. Labin koje je do sada izvelo pripremne radove na podlozi i temelja za nove sprave na igralištu. A biti će ih ukupno osam:  velika kombinirana dječja sprava Mario, šesterokutna penjalica, sprave na opruzi: bicikl, konjić i klackalica, velika ljuljačka korpa kao i trovisinsko vratilo i paralelne prečke. Kako bi djeca bila sigurna, postaviti će se antistress podloga, ali i urediti prilazna staza i postaviti urbana oprema koja uključuje stol s klupama, klupe s naslonom i urbane kante. Na posljetku dječje igralište biti će ograđeno panel ogradom  u sveukupnoj dužini od 47 metara kako bi dječica bila što sigurnija i bezbrižnija u svojoj igri.

Ovaj projekt sufinanciran je od strane LAG-a Istočna Istra, odnosno odobreno je sufinanciranje putem natječaja za provedbu operacije 3.1.1.  u iznosu od 200.000,00 kuna za projekt sveukupne vrijednosti 262.100,00 kuna.