Home OPĆINE Kršan Izvršena primopredaja izvršnih vlasti u Općini Kršan – Runko poručio: “Sretno i...

Izvršena primopredaja izvršnih vlasti u Općini Kršan – Runko poručio: “Sretno i ponosno, Romane!”

Primopredaja izvršnih ovlasti između dosadašnjeg načelnika Valdija Runka i novoizabranog načelnika Romana Carića izvršena je danas u prostorijama Općine Kršan. Ovom prilikom, a u skladu sa Zakonom, dosadašnji načelnik Valdi Runko predao je novom Općinskom načelniku Romanu Cariću  Zapisnik i izvještaj o primopredaji izvršnih ovlasti.

Valdi Runko je obavljao dužnost općinskog načelnika od svibnja 2009. godine do danas. U njegovom dosadašnjem radu i radu njegovih suradnika realizirani su mnogi projekti, neki su u tijeku, a neki su u planu Proračuna za ovu godinu i projekcijama za 2022. i 2023. godinu.

Prilikom potpisivanja primopredajnog zapisnika gospodin Runko zahvalio se svim djelatnicima Općinske uprave na suradnji, te je novoizabranom Općinskom načelniku zaželio mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Novoizabrani načelnik Roman Carić se zahvalio je na riječima podrške te izrazio nadu za uspješnom suradnjom u narednom razdoblju. Zahvalio je i svim sugrađanima općine Kršan na ukazanom povjerenju te istaknuo da vjeruje da će to povjerenje i opravdati. Podsjetimo, Roman Carić izabran je za općinskog načelnika u drugom krugu lokalnih izbora koji su održani 30. svibnja.


Roman Carić: Prije svega, zahvaljujem Valdiju Runku na svemu učinjenom. Imao sam to zadovoljstvo biti dio tima Općinske uprave koje je s njime na čelu, bez obzira na sve, učinila mnogo dobrog za lokalnu zajednicu, a oni koji su upućeni, oni ”unutar kuće” znaju i sami koliko je dužnost općinskog načelnika zahtjevna, odgovorna te koliko iziskuje osobnog ali i profesionalnog angažmana, posebno u jednoj složenoj lokalnoj zajednici kao što je Općina Kršan. Mladenačka energija Valdija Runka te njegova volja je nešto neupitno što  me oduvijek oduševljavalo kao i mnoge koji ga okružuju.

Zaista, želim ti od srca, iskreno, ja i cijela općinska uprava, djelatnice/djelatnici DV Kockica Kršan, direktorica TZ Općine Kršan, upravitelj PZ Općine Kršan, kao i vjerujem svi žitelji Općine Kršan, da zadržiš svoj vedar, rekao bi dječački duh, da se opustiš od svih obaveza i dilema koje su te opterećivale i okupirale svih ovih godina, te da se posvetiš nekim ležernijim temama u životu.

Valdi Runko: Poštovani, danas mi, neka sjećanja sežu u daleku, u proljeće 2009. Nižu se ‘sve utakmice’, svih ovih godina. Prije 12 godine, na mom stolu, u mom uredu, malo je toga bilo. Danas, ponosan sam na ostavštinu, na vrijedne djelatnike! Raduje me faza Projekata, izvršenja, gotovosti i svestranih provedenih aktivnosti na svekolikom razvoju naše zajednice.

Sada g. Carić, 12 po redu Načelnik,  ima, pred sobom zahtjevne/složene  projekte, suočavajući se sa nekim novim, i vrimenom i okolnostima, sa drugim  izazovima. Siguran sam da će ekipa,  koju preuzima, kao što je predano, odrađivala svoj posao sa mnom, odrađivati ga i dalje. Svima, koji su svih tih godina, bili mi od pomoći, hrabrili me, moje hvala. Hvala, svim sugrađanima, institucijama naše zajednice i poslovnim suradnicima, koji su iskazali odgovornost, dobronamjernost i poštovanje, koji su  dali sve najbolje od sebe , za Kršan! Sretno i ponosno , Romane!