Home OPĆINE Kršan Jučer u Vozilićima Milka Vozila proslavila 100-ti rođendan

Jučer u Vozilićima Milka Vozila proslavila 100-ti rođendan

Jučer je u Vozilićima Milka Vozila proslavila 100-ti rođendan. Milka Vozila prema našim saznanjima najstarija je žiteljica, stanovnik Općine Kršan, rođena 4.6.1921. godine u Vozilićima.

Načelnik Općine Kršan, Roman Carić posjetio je Milku te joj povodom rođendana u svoje ime i ime svih djelatnik Općine Kršan uručio slavljeničku tortu i buket cvijeća.

Osim Načelnika, Milku su cijeli dan posjećivali sumještani iz Vozilića, te njezina rodbina i Hrvatski Crveni križ poštivajući sva epidemiološka pravila.

U svojoj 100-toj godini Milka još uvijek aktivno obavlja poneke kućanske poslove, uređuje svoj vrt, samostalno radi svoje vino, te nerijetko održava svoju kuću ličenjem zidova i slično. Osim toga jako voli čitati, pa ju se može često i pronaći sa knjigom u ruci umjesto sa motikom.

Milka se nikad nije udavala niti je imala djece, te nikad u životu nije pila tablete. Tako se i našalila da je to razlog zašto ima toliko godina i zašto je još uvijek vitalna.

Oko sebe Milka ima i hvalevrijedne susjede koji joj uvijek pomažu ako joj je nešto potrebno, te ako treba obaviti neki zahtijevniji zadatak kojeg ona ne može obaviti, na čemu je jako zahvalna.