Home KULTURA Glazba Koncert Labinske scene “Ništa kamere, samo publika” jedan od koncerata u sklopu...

Koncert Labinske scene “Ništa kamere, samo publika” jedan od koncerata u sklopu mjere “Jer svirati se mora”

Čini se da se popuštanjem mjera polako aktiviraju i eventi koji su svima u protekloj godini nedostajali.

U prilog održavanju glazbenih koncerata ide i mjera koju je u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom pripremilo Ministarstvo kulture. Njome se potiče odvijanje koncertnih aktivnosti uz maksimalno podržavanje svih protuepidemijskih mjera. Zbog toga je strogo ograničen broj publike, rasporedom sjedala ili stolova je organizator onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte.

Najava članova nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv covid – potvrde ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“ već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi. Dakle, svi koncerti organizirani u sklopu mjere Jer svirati se mora ne odnose se na obvezu imanja covid potvrde o cijepljenju ili preboljenju.

Jedna od koncerata u sklopu mjere održat će se i u našem gradu. Koncert je to Labinske scene, a organizatori kažu kako su nakon uspješnog live streaming koncerta održanog 13.3. povodom 100. obljetnice Labinske republike koji se zbog tadašnjih protuepidemijskih mjera morao održati bez publike, ostali dužni publici jedan pravi koncert uživo na kojem će svi moći uživati.

Da podsjetimo, na tom koncertu nastupilo je čak 9 sastava i izvođača iz Labina, a prijenos je trajao punih 5 sati, a ukoliko ste ga propustili, skraćenu verziju koncerta možete pogledati na Youtubeu.

Na ovom koncertu koji će se održati u subotu 26.6. na Pjacalu u Labinu (Kraj Šohta) do sada je nastupe potvrdilo ponovo čak 9 izvođača. Ekskluzivno će nastupiti čak 3 nova benda koji će se po prvi puta predstaviti domaćoj publici pod zajedničkim nazivnikom Labinske Scene.

Popis bendova:

1. RESTELSS SEA – rock/funk
2. LA PASSIONARIA – rock
3. ANTONIO BASKIJERA & FRIENDS – rock
4. LOELL DUINN – world music
5. SICK SHEETS – psyhodelic/progressive/rock
6. VERBAL M – rap/hip-hop
7. PROTEST MOZGA – HC punk
8. STORM – trash metal
9. HOLIVUD RIBE – rock /metal

Cijena ulaznice za koncert u pretprodaji iznosit će 30 kn, dok će na dan koncerta cijena biti 40 kn.

Novosti o koncertu možete pratiti i putem službenog eventa na Facebooku!