Home LABIN Labin - ostalo Od danas Labin udvostručuje naknade za novorođenčad

Od danas Labin udvostručuje naknade za novorođenčad

Valter Glavičić

Od danas, 1. lipnja 2021. udvostručuju se naknade za novorođenčad koje roditeljima isplaćuje Grad Labin. Dugoročni cilj Grada je dodatno poboljšanje uvjeta za mlade obitelji i osiguranje kvalitetnijeg, financijski stabilnijeg i bezbrižnijeg života u Labinu, a ovo povećanje naknada samo je prva u nizu brojnih demografskih mjera koje gradska uprava namjerava provesti u iduće četiri godine.

Za prvo dijete, umjesto dosadašnjih 1.500, roditelji će dobiti 3.000 kn, za drugo 4.000 kn umjesto dosadašnje 2.000, za treće 5.000 kn, a za svako sljedeće po 1.000 kn više. Važna je informacija da nove, udvostručene naknade za nabavku opreme za novorođenčad vrijede za
sve zahtjeve koji od današnjeg datuma pristignu u gradski upravni odjel za društvene djelatnosti, za novorođenu djecu čiji barem jedan roditelj ima prebivalište na području grada Labina.

“Osiguravanje boljih uvjeta za naše najmlađe i njihove roditelje jedan je od prioriteta u novom mandatu. Svjesni smo da se cijela Hrvatska, pa tako i Labin, suočava s demografskom krizom, manjim brojem djece i ekonomskim migracijama mladog stanovništva, no naš je cilj da snažnom i odlučnom demografskom politikom usporimo, ako već ne možemo zaustaviti ove negativne trendove. Nedavno dobiveno priznanje ‘Grad za mlade’ potvrda je da smo odabrali ispravni put, ali već od danas krećemo s prvom konkretnom mjerom koja će svakako olakšati mladim roditeljima najljepše trenutke dolaska na svijet novog člana obitelji. Ovakvim mjerama dokazujemo da nismo Grad za mlade samo na papiru, već i u djelima!” – izjavila je ovom prilikom Federika Mohorović Čekada, labinska dogradonačelnica.