Home LABIN Labin - ostalo OŠ Matija Vlačić stekla dijamantni status Eko škole

OŠ Matija Vlačić stekla dijamantni status Eko škole

Iz Osnovne škole Matija Vlačić iz Labina javili su kako su obnovili status „Eko škole“ čime se s pravom ponose.

„S radošću objavljujemo da je ove godine naša škola obnovila status međunarodnog programa Eko škole te je za 14 godina provedbe programa stekla dijamantni status. Međunarodni program Eko škole u Hrvatskoj provodi Udruga Lijepa naša“, poručili su iz OŠ Matija Vlačić.

Međunarodne Eko škole su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš  odgojno-obrazovnih ustanova. Cilj programa je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava i svakodnevni život učenika i djelatnika.

Također naglasak je na odgoju mladih  generacija osjetljivih na pitanja okoliša i aktivnih u rješavanju okolišnih problema. Škole koje ispune postavljene kriterije i koje brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost i način življenja, dobivaju povelju o statusu Međunarodne Eko škole i Zelenu zastavu sa znakom Eko škole. Ovo prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje se na dvije godine.

„Zahvaljujmo svim bivšim i sadašnjim učenicima i djelatnicima da su  svojim zalaganjem omogućili postizanje dijamantnog statusa te se radujemo budućim projektima i aktivnostima“, rekli su iz OŠ Matija Vlačić.