Home KULTURA Glazba Otvoren 4. Klavirski maraton na Dubrovi

Otvoren 4. Klavirski maraton na Dubrovi

Nakon godine dana pauze, danas je u Amfiteatru Dolac Parka skulptura na Dubrovi započeo četvrti Klavirski maraton Umjetničke škole Matka Brajše Rašana.

„Zahvaljujemo ravnateljici Umjetničke škole kao i svim djelatnicima i učenicima na velikom angažmanu oko organizacije ovog prekrasnog, već tradicionalnog događaja. Upravo zbog entuzijazma svih navedenih, osim klavirskog maratona moramo spomenuti kako imamo zapravo jedan veliki glazbeni tjedan u našem gradu nakon dužeg vremena pauze zbog već znanih okolnosti. Grad Labin snažno podržava rad Umjetničke škole i ovog vrijednog kolektiva koji u naše najmlađe usađuje ljubav prema glazbi. Još jednom čestitamo na organizaciji i pozivam sve da nam se pridruže tokom dana u ovom predivnom ambijentu amfiteatra na Dubrovi“ –naglasila je labinska dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada prilikom otvaranja klavirskog maratona.

Svojom izvedbom, maraton su u 12 sati zajedničkim sviranjem otvorili ravnateljica Umjetničke škole Melita Lasek Satterwhite i pročelnik Klavirskog odjela Filip Leko, a isti će potrajati do kasno uvečer.

Na maraton dolaze pijanisti iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Program od 170 točaka izvest će 163 izvođača. Među izvođačima su sadašnji i bivši učenici labinske škole, studenti glazbe te učitelji škole.

Sutra u jutarnjim satima, točnije od 10:00 slijedi nastup gudača Umjetničke škole dok se u večernjim satima može uživati uz gitariste. U nedjelju u Parku Dubrova od 18 sati Festival je udaraljki, a idućeg tjedna slijede još Plesna predstava, koncert harmonikaša i puhača te završni koncert škole.