Home OPĆINE Kršan Potpićanska škola obilježila 60 godina postojanja, učenica generacije Tara Runko

Potpićanska škola obilježila 60 godina postojanja, učenica generacije Tara Runko

Prošlog tjedna je Osnovna škola Vladimir Nazor iz Potpićna proslavila 60 godina postojanja. Napravili su to povodom Dana škole, u četvrtak, 17. lipnja, naravno, u drugačijem izdanju od prijašnjih godina i u skladu s epidemiološkim okolnostima.

Učenicima šestog, sedmog i osmog razreda obratila se ravnateljica Nada Peršić te u nekoliko rečenica upoznala učenike s likom i djelom velikana po kojem je naša škola dobila ime, Vladimirom Nazorom. Osvrnula se na brojne uspjehe učenika u ovoj školskoj godini te pohvalila njihovu marljivost i odgovornost tijekom čitave godine koja je za sve, kako za učenike, tako i za učitelje, ali i roditelje učenika, bila veoma izazovna. Završni dio govora posvetila je osmašima i proglašenju učenika godine.

Titulu učenice godine ponijela je Tara Runko, učenica 8. razreda. S velikim zadovoljstvom ravnateljica joj je uručila nagradu te čestitala istaknuvši njezine dosadašnje uspjehe i veoma aktivno uključivanje u različite školske aktivnosti i projekte.

Posebno je naglasila Tarinu izraženu odgovornost, pouzdanost, temeljitost i marljivost u radu te joj, kao i svim ostalim učenicima, poželjela mnogo uspjeha u nastavku obrazovanja.

Učenici su potom otišli u svoje učionice u kojima su se družili igrajući zanimljivu i edukativnu digitalnu igru „Čovječe, Istra!“ koju je pripremila školska knjižničarka Marina zajedno s Tihanom, učiteljicom hrvatskog jezika, i Sandrom, učiteljicom glazbene kulture. Učenici su rješavali različite zadatke i igrali kvizove u kojima su odgovarali na pitanja o našoj školi, životu i stvaralaštvu Vladimira Nazora, čitali neke od njegovih najpoznatijih pjesama te slušali glazbu u izvedbi naših sedmaša.

Na jednom od polja nalazi se i intervju koji je povodom 60. obljetnice škole Tara Runko napravila sa svojim djedom. Učenici su slušajući intervju saznali kako je nekad izgledala nastava u školi i slobodno vrijeme, a tijekom intervjua mogli su vidjeti i fotografije učenika i škole iz razdoblja od 1960. do 1985. godine koje su nam u školu donijeli naši učenici, unuci i praunuci nekadašnjih učenika.  U fotogaleriji možete pogledati djelić ugođaja obilježavanja Dana škole, a na sljedećoj poveznici nalazi se digitalna igra “Čovječe, Istra!”.