Home OPĆINE Kršan Pogledajte kako izgleda “Proljeće u Kršanu”

[VIDEO] Pogledajte kako izgleda “Proljeće u Kršanu”

Screenshot videa Proljeće u Kršanu TZ-a Kršan

U subotu 24. travnja 2021. godine u sklopu manifestacije “Proljeće u Kršanu” dvadesetak sudionika prijavilo se na nordijsko hodanje i pokazno branje bilja. Svi sudionici dobili su platnene torbe za sakupljanje bilja.

Nordijsko hodanje vodila je prof. kineziologije Silvija Jakovčić. Nakon dvosatne šetnje koje je krenulo s Pristava, pa sve preko Krasa do naselja Veljaki i Sošići pa starim putem koji je nedavno očišćen i uređen do starog grada Kršana, sudionike su dočekali dr. Snježana Bilić i Bruno Fadel. Sudionici su imali prilike saznati kako se i zašto koriste vlasac, trputac, maslačak, medvjeđi luk, kantarion, majčina dušica i ostalo bilje.

Nakon održane manifestacije, izrađen je i video.

“Upoznajte drevni Kršan, istarski gradić i stari kaštel i zaputite se na njegove staze zdravlja i ljekovitog bilja, dok ponad vas stražare velebna Učka i pitoma Plominska gora. Produžite korak, udahnite svjež zrak prepun mirisa mediteranskih biljaka. I ne brinite, sve ćemo vam objasniti. Samo nastavite istraživati, brati, udisati i živjeti zdravlje punim plućima. Put nas vodi kroz brojna staništa raznih domaćih ljekovitih i aromatičnih trava. Prepoznajte ih uz stručnu pomoć pravih znalaca i iskusnih travara. Saznajte u čemu je tajna i magija njihove ljekovitosti, uberite usput i koju šparugu, kraljicu istarskih livada i šuma. I nemojte putem zaboraviti uživati…odmoriti… i educirati se o važnosti ljekovitog i aromatičnog bilja. Kršan i njegov stari šarmantni grad za to su idealna pozornica, kao i njegove tihe šume, vijugavi puteljci, staze i usjekline u kršu. Idealno mjesto za stjecanje znanja o prirodnom liječenju. Okolica Kršana stanište je brojnih biljaka koje znače zdravlje i vitalnost: trputac, maslačak, medvjeđi luk, mrazovac, kopriva, sljez, pelin, neven, rusomača, koromač. Ponesite sa sobom nova znanja, iskustva i nove uspomene. Dobrodošli u Općinu Kršan”🍀

Riječi su to koje možete čuti u promo videu Turističke zajednice Kršan, a želite li upotpuniti doživljaj sa slikom, pogledajte i video.