Home LABIN Lifestyle Božinović objavio: “Od ponedjeljka novi set epidemioloških mjera, a sutrašnja odluka će...

Božinović objavio: “Od ponedjeljka novi set epidemioloških mjera, a sutrašnja odluka će se odnositi na provedbu mjera na Jadranu!”

Premijer Andrej Plenković u svom se uvodnom govoru na sjednici Vlade osvrnuo da stanje s epidemijom koronavirusa. Upozorio je da imamo osjetniji porast novih slučajeva, posebice na Jadranu te je najavio da će Stožer za taj dio zemlje uvesti nove mjere kako bi se limitiralo širenje zaraze, piše N1.

Posebno je uočljivo da su najveći brojevi slučajeva u četiri dalmatinske županije koje su sve turističke destinacije i zbog toga će Stožer u tom djelu Hrvatske uvesti dodatne epidemiološke mjere kako bi se limitirala mogućnost širenja zaraze, kako bismo tako kontrolirali događaje s većim brojem ljudi, dakle veća okupljanja, izbjegli rizike, smanjili dinamiku zaraze i omogućili održavanje turističke sezone, najavio je Plenković na sjednici Vlade.

“Ne smijemo podcijeniti rast brojki, posebno u kontekstu na delta soj koji se brže širi. Kako bismo zadržali dobru situaciju, uveli smo nova pravila za ulaz građana iz drugih zemalja i novi set epidemioloških mjera. Obje odluke stupaju na snagu od ponedjeljka. Odluka koja će biti objavljena sutra stavlja naglasak na provedbu mjera na Jadranu”, rekao je nakon toga ministar Božinović.