Home LABIN Lifestyle DANIEL MOHOROVIĆ: “Primjećujem da se ti i Zoran u posljednje vrijeme sve...

DANIEL MOHOROVIĆ: “Primjećujem da se ti i Zoran u posljednje vrijeme sve više slažete…”

Nekadašnji gradski vijećnik Daniel Mohorović ne staje. Nastavlja i ovog tjedna s otvorenim pismima koje putem društvenih mreža „šalje“ premijeru Andreju Plenkoviću. U nastavku objavljujemo integralno:

PRIJATELJU STARI GDJE SI

Dragi Andrej,

primjećujem da se ti i Zoran u posljednje vrijeme sve više slažete.

Evo recimo prošli tjedan. Zoranova donatora, kojemu su HDZ-ove županije, gradovi i općine, kojima se i ti hvališ oko lokalnih izbora, dale sve moguće dozvole i suglasnosti, se optužuje za devastaciju obale u uvali Vruja. Zoran je najprije, zapravo bez razloga, pokušao braniti donatora napadajući organizatore (Boris Dežulović za Zorana je ”Boro od Piska”, ”Ragnar za siromašne”, ”nagrađivano piskaralo i sitni picaškandal, a ne novinar” i ”lažov”, a svi skupa su ”šatoraši” i ”paraziti”) tzv. Festivala besplatne gradnje i devastacije prirode (”balvan revolucija”, ”hajdučka pravda”) opravdano se pitajući: ”Koja je to usluga koju predsjednik Republike može ponuditi nekome tko mu je transparentno donirao? Nikakva. Dapače, samo se otkriva. Samo se dovodi u vezu sa mnom, a od toga može imati štete. Ako je to tamo protupravno, neka mu to sruše.”

Boro je zatražio Zoranov opoziv (složivši se s tvojim Šeksom) jer ”izravno podržava okupaciju teritorija RH” na području “autonomne oblasti SAO Vruje” i zatražio uspostavu hrvatske vlasti “nad okupiranim područjem, priključenje Vruje matici Domovini i njen povratak u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, ” kao i suđenje donatoru “agresoru”. (Na SAO Vruja predsjednik je verbalno doskočio sa epitetima ”balvan revolucija” i ”hajdučka pravda”.) Počelo je dopisivanje koje je trajalo danima, ali ti se nisi oglasio, postupio si mudrije od predsjednika: u duhu tvojih dvostrukih konotacija samo si ovlaš spomenuo Zoranove dvostruke kriterije, i to je bilo sve.

Evo recimo ovaj vikend. ”Ako ima i jedna tema u kojoj postoji suglasje između Vlade i predsjednika Republike, to je ravnopravnost Hrvata u BiH”, rekao si prekjučer. Isti dan, uoči posjete Hrvatima u BiH, oglasio se i Zoran: ”Dok sam ja predsjednik, Hrvatska više neće popuštati oko prava Hrvata u BiH.” Ne bi li bilo bolje dijalogom, a ne pokazivanjem nacionalnih mišića, boriti se za prava najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda BiH?

Ej moj, dragi Andreje, nisam siguran da mi se sviđa kad se ti i dragi Zoran slažete.

Tvoj Daniel,
Labin, 12.7.2021.