Home LABIN Lifestyle Ella Dvornik: “Istra je država za sebe, ovdje mi djeca žive život...

Ella Dvornik: “Istra je država za sebe, ovdje mi djeca žive život kakav im nisam mogla ni zamislit!”

Ella Dvornik je prema definiciji s interneta hrvatska „lifestyle blogerica“, ali ako smijemo biti bezobrazni, poznatija je po tome što je kćerka pokojnog umjetnika Dine Dvornika. Na stranu voljeli je ili ne, tekst koji je napisala o dolasku u Istru jako puno govori o prostoru na kojem živimo.

„Neki dan sam došla u Zagreb poslovno, i kaže mi suradnica iz Zagreba “kak ti je sad u Istri? Nakon Zagreba? Baš si mislim kak si hrabra što si se odselila u tak malo mjesto. Jel te bilo strah, jel ti fali nešto?”

I u tom trenu mi je prošlo sve kroz glavu.

Pet godina smo tražili kuću, od Kvarnera do kraja Istre. I nikad me nije bilo strah, do onog trena kad smo se trebali odselit. Sve mi je prošlo kroz glavu, dal će mi falit prijatelji, ubrzani način života, noćni život, opcije, mogućnosti.

I kad me je to pitala shvatila sam da su moji strahovi bili bez pokrića. Živim u malom mjestu sa nešto vise od 1000 stanovnika. Plaćam kredit manje nego najam u Zagrebu, imam svoj vrt, svoj mir, a susjedi su za poželjet. Bezbroj ljudi mi je poželjelo dobrodošlicu, nitko me ne gleda ne odmjerava i ne osuđuje, svi prilaze sa smiješkom, ljubazni su, topli. I u ovom kratkom vremenu sam već upoznala hrpu super ljudi.

Mjesta za izlazak je beskonačno, restorana, kafića… aerodroma više nego što mogu poželjet. Pljunem na Italiju s prozora 🙂.

Pjevaju mi ptice, cvrčci, kristalno čisto nebo, vidim zvijezde, ima svakakvih kukaca 🤣 al čak mi ni oni ne smetaju. Djeca ne da uživaju, nego žive život kakav im nisam mogla ni zamislit. Ovdje vlada čisti hedonizam, cisto uživanje u postojanju, u življenju. Svako buđenje je nova avantura, i svaki san poseban užitak.

Volim Zagreb, rodila sam se tamo, živjela sam u velikim gradovima Europe. Ali Istra… to je država za sebe. Ovo malo mjesto u kojem živim i obitavam je prešlo sva moja očekivanja. Svaka kava ima bolji okus ujutro….i veliki grad mi nikad neće zamijeniti kvalitetu života i življenja koju imam ovdje.

Tri minute do dućana, 3 minute do pošte, 2 minute do gradonačelnika, minuta i pol do 3 restorana, slastičarne i vrhunskog koktel bara, 37 sekundi do vrtića pješke… plaža di god se okrenem! Nisam sjela u auto osim kad sam morala u Zagreb. I stvarno mislim; Ako je vrijeme novac ja sam zaista miljarder.

Podcijenila sam život na “selu”, ali mi je iznimno drago da sam sad dio niega“, napisala je Ella Dvornik.