Home SPORT Boćanje Fantastični Čepljan Ivan Načinović najbolji kadet u državi, osvojio čak pet medalja

Fantastični Čepljan Ivan Načinović najbolji kadet u državi, osvojio čak pet medalja

Mladi boćari istarskih klubova osvojili su šest medalja, po jednu zlatnu i srebrnu, te četiri brončane, na kadetskom prvenstvo Hrvatske u zajedničkoj žensko-muškoj konkurenciji, koje se od četvrtka do nedjelje, 22. do 25. srpnja 2021. igralo u riječkom boćarskom domu na Podvežici. Međutim, prvo ime kadetskih prvenstava bio je fantastični Čepljan Ivan Načinović.

Zlatna odličja pripala su braći Filipu i Simonu Kajin iz Vrha u parovima, a srebrna takođe braći Ninu i Tinu Majcan iz Pazina u štafetnom izbijanju. S brončanim kolajnama okitili su se Roko Jukić iz Istre Poreč i Filip Kajin u disciplini pojedinačno klasično, Nino Majcan u bližanju i izbijanju u krug, te Luigi Šimac iz Pazina u preciznom izbijanju.

Kajini su u konkurenciji 18 parova na putu do naslova prvaka Hrvatske ostvarili četiri pobjede, a u finalu su sa 11:9 savladali Ivana Načinovića i Ivana Šokića iz riječkog Vargona. Majcani su u konkurenciji 12 štafeta u finalu ostvarili svoj najbolji rezultat u četiri nastupa na prvenstvu od 29 pogodaka iz 54 izbačaja, no to im nije bilo dovoljno da ugroze daleko najbolju štafetu na ovom prvenstvu, Načinovića i Šokića koji su u finalu ostvarili rezultat 35(54) i koji su jedini na prvenstvu ostvarivali rezultate od više od 30 pogodaka i to u sva četiri nastupa.

I Nino Majcan je u krugovima, u konkurenciji 32 natjecatelja, do polufinala ostvario tri pobjede no potom je u susretu za plasman u finale od njega bolja bila Wendy Vukelić (Čavle ŠB) rezultatom 16:14. Na koncu je u susretu za 3. mjesto Nina Majcana nadvisio i Leon Brnić (Sv. Jakov) 12:9, dok je u finalu Ivan Načinović (Vargon) pobjedio Vukelić sa fantastičnim rezultatom 31:16.

U preciznom izbijanju u konkurenciji 28 natjecatelja Šimac je do polufinala ostvarivao rezultate 9, 15 i 13 punata, ali je u polufinalu izgubio od Nike Žiganta iz Lovrana 9:6. Žiganto je kasnije u finalu poražen od Načinovića tek u dodatnoj seriji izbijanja 23:1, nakon što je temeljna serija finala okončana neodlučeno 15:15.

Simon Kajin je proglašen najboljim bližačem cijelog prvenstva dok je najbolji igrač Čepljan Ivan Načinović koji je član riječkog Vargona. Načinović je osvojio četiri zlatne (krugovi, te brzinsko, štafetno i precizno izbijanje) i jednu srebrnu medalju (parovi), a jedina disciplina u kojoj je ostao bez odličja je pojedinačno klasično.